Laco heren noteren monsterscore!

laco

Zaterdag 18-2 was al er al weer een wedstrijd en wel uit tegen RDO. Het werd de grootste overwinning wellicht uit de historie van de LACO voor de DBBR mannen, die hierdoor weer  op kop kwamen in de stand op de ranglijst  . Met nog 5 wedstrijden voor de boeg, kan de volgende ronde het team niet meer ontgaan lijkt het.

In Rotterdam (thuis hadden de mannen van John en Sam) met 10-7 gewonnen, startte Arie van den Eijkel en  Dennis Verhaegen  aan de 1e 2 single partijen. Arie won met de nodige moeite met 2-3 (beide spelers  in deze partij gooide de 1 x  de maximale score) . Dennis won met iets meer verschil (0-3)  en met een 180-er aan boord ook zijn partij. Een lekker begin. Hierna kwamen Johan van Velzen en Arie van Iterson aan de oche. Het werden beide spannende wedstrijden waar Johan met 3-1 ten onder ging, hield Arie de eer  hoog door met 2-3 te winnen ondanks dat zijn tegenstander  de 3e  180-er van de dag gooide. Hierna was het de beurt aan Henny vd Ster en Dustin Straver. De totaal score werd gestaag uitgebreid door winst partijen van resp. 1-3 en 2-3. Partij 7 en 8 waren wederom  voor de DBBR ploeg omdat Ronald Boot (1-3) en Andre Ligthart (2-3) hun tegenstanders wanhopig achter lieten. In de afsluitende single partij werd het klasse verschil nog eens onderstreept doordat Ferry van Veen ook al won (1-3) en met een tussen stand van 1-8 (!)  de overwinning al bijna binnen was.

Koppels, trio’s en solo partijen:

Aan Arie(vdE) met Dustin de eer om die overwinning binnen te halen in de 1e koppelpartij. Met 1-3 winst werd het varkentje gewassen! Hierna verslapte de aandacht even bij Henny en Dennis die er “hard “met 3-0 af gingen. De tegenstanders wisten 2x 180 af te drukken in deze pot. Hierna herpakte de landskampioen zich want Johan met Ferry herstelde het foutje (2-3 winst). Andre met Arie (vI) gingen op de goede voet verder door wederom een punt te pakken(1-3).  Tussenstand na de koppels 2-11.

De 9 startende spelers (Max de Jong en Sam Denis  bleven als reserves aan de kant) vormden hierna de trio’s vandaag. Alle 3 de  partijen werden “gewoon” in winst omgezet . De uitslagen van 2x 0-2 en 1x 1-2 logen er wederom niet om. Hoogtepuntjes: de 180-ers van Arie(vI) en Ronald.

Ronald mocht ook van hoofdcoach Sam vandaag  (John had elders verplichtingen ) aantreden voor de afsluitende solopartij. Hij beschaamde het vertrouwen niet, want met een klinkklare 1-4 overwinning werd het 15e wedstrijdpunt behaald en gevierd. De Rotterdammers bleven steken op een schamele 2 punten. Een monsterscore……Het werd een gezellige terugreis.

De volgende wedstrijd is een inhaal wedstrijd uit tegen RDB op 4 maart. Hierna  op 11- maart  weer, als thuis  in de LDV ,  DVS de tegenstander is. Hier kan dan de basis gelegd worden voor definitieve plaatsing voor de play-offs.

Peter van der Heijden.