LACO heren opnieuw overtuigend

DBBR_Laco_heren_2014_2015In de 2e competitie ronde speelden het LACO team voor het eerst thuis in het nieuwe onderkomen van de LDV. Dat deze “kennismaking” goed beviel, bleek uiteindelijk uit de eindstand waar tegenstander DBA nog wel even een nachtje van wakker gelegen zal hebben.

In tegenstander DBA trof het team olv John van der Mey, een oud Nederlands kampioen. Het moet wel gezegd worden dat de ploeg inmiddels een verjongingskuur achter de rug heeft want bijna de helft van de oude kampioen formatie is vervangen door een jongere lichting. Toch was het thuisteam gewaarschuwd voor deze opponent. In de openingspartij bleek dat er met een geduchte tegenstander rekening gehouden moest worden want Dennis verloor met 0-3 doordat met name de dubbels beter liepen bij DBA.  In partij 2 en 3 herstelden echter Sjors en Johan (v V) knap de opgelopen achterstand door resp. met 3-1 en 3-2 te winnen!

Gesterkt door deze voorsprong kregen de DBBR toppers vleugels. Achtereenvolgens mochten Nick (3-1),  Arie(vd E) (3-1) en Henny (3-2) het genoegen smaken om de voorsprong gestaag uit te breiden naar 5-1. De laatste 3 single partijen werden wederom door sterk spel op de dubbels een prooi voor het gretige DBBR team want ook Johan (M) met 3-1, Ferry (3-2) en Max (3-1) wisten de volle buit binnen te halen. Er stond zodoende een niet verwachte 8-1 tussenstand op het bord na de singles! Het moet gezegd worden dat DBA nog wel iets fraais op het bord toverde door een fraaie 160  finish (hoogste van deze dag) te noteren.

Door deze tussenstand zou de 1e de beste winstpartij in de koppels al voldoende zijn voor de overwinning. Het was aan Sjors en Johan (v V) om deze vroege beslissing te realiseren. Overtuigend werd deze missie volbracht en met 3-1 werd de tegenstander wederom kansloos gelaten. Hierdoor werd een niet meer  door DBA te overbruggen voorsprong bereikt: 9-1. Hierna verslapte de aandacht (logischer wijs?) even want zowel  Nick met Johan (M) als Henny samen met Ferry, verloren hun koppelpartij met resp. 1-3 en 2-3. In de laatste partij in deze serie gingen Arie (vd E) en invaller Arie (v I) echter weer door waar het team de hele middag al mee bezig was, winnen. Met 3-1 wisten zij het 10e punt te scoren.

De trio wedstrijden begon met het DBBR setje Sjors, Johan (v V) en 2e invaller Mimoen. Met 2-1 rekende zij wederom af met de tegenstander. Dit goede voorbeeld werd vervolgens herhaald door Nick, Johan (M) en Henny die zelfs met 2-0 wisten te winnen. In de laatste trio game kon DBA eindelijk weer eens een puntje bijschrijven door met 0-2 te winnen van de 2 Arie’s samen met Max.

Diezelfde Max werd door coach John naar voren geschoven om het slotakkoord van deze geslaagde middag te verzorgen. Al eerder in de week was deze “Vriend” al knap in vorm (3  onehundredandeighty’s tegen de Shaffies) en laakte het vertrouwen van zijn coach niet. Met een 3-1 winstpartij bepaalde hij de uiteindelijke eindstand op maar liefst 13-4.

Door deze uitslag nestelt het DBBR zich op kop na 2 gespeelde rondes. Met 10 punten voorsprong op no. 2 , DBA. Een prima start van het seizoen. In de volgende speelronde (7-11) komt het DBBR team niet in actie door het oneven aantal teams in de poule.

Peter van der Heijden.