Laco heren team dendert door….

LacoDBBRherenLDVZaterdag 13 februari was er al weer de 5e wedstrijd van het DBBR team en wel de thuiswedstrijd tegen de Friese Dart Bond. In het uitduel hadden onze mannen in de 1e ronde, al een knappe prestatie geleverd door met 6-11 te zegevieren. Ditmaal was het strijdtoneel het clubgebouw aan de Vliet waar de return werd afgewerkt. Voor teammanager John van der Mey de belangrijke taak de boel weer op scherp te krijgen om de ongeslagen positie op de ranglijst te behouden.

Singles:

 Arie (vd E) en Dennis beten vandaag de spits af en meteen al gaf de thuisploeg zijn visite kaartje af. Arie won krap met 3-2 (met o.a. een 180-er) zijn partij en Dennis voldeed eveneens aan de verwachtingen door met 3-1 zijn tegenstander te kloppen. Een solide start waardoor Max en  Johan (vV) vol zelfvertrouwen aan partij 3 en 4 konden beginnen. Dit vertaalde zich in 2 knappe winstpartijen want zowel Max (3-0) als Johan 3-1 ) klopten hun tegenstanders fraai! Een mooie voorsprong van 4-0 prijkte dus op het bord toen Nick en Johan (M) het strijdperk betraden. Toen bleek dat de Friezen niet voor niets de verre reis hadden ondernomen want zowel Johan (1-3) als Nick (2-3) moesten hun meerdere erkennen . Kennelijk waren de noorderlingen de lange busreis te boven. Zo ook in de 7e en 8e pot waarin namens de thuisploeg Wim en Ferry aan de oche verschenen, waren de FDB mannen de bovenliggende partij. Wim werd met 0-3 teruggewezen en Ferry werd knap ,ondanks een 180-er van de Veener, met 2-3 overwonnen. De stand in de partij werd hierdoor weer gelijk getrokken na het veelbelovende begin.  De laatste single partij in deze ronde werd Dustin naar voren geschoven. Ook hij kon het tij  niet keren want ook deze partij werd een overwinning voor FDB doordat de tegenstander Dustin met 1-3 terug wees. Tussenstand 4-5…..

Koppels:

De 1e 2 koppelpartijen werden door Arie(vdE) samen met Arie(vI) en Johan(v V) samen met Ferry gevormd. Arie en Arie trokken de achterstand in de wedstrijd weer gelijk door met 3-1 te zegevieren. Arie(vdE) gooide bye the way weer een 180-er in deze pot.  Het Shaffies duo Johan en Ferry lukte dit beiden in hun partij en wonnen knap met 3-2 waardoor de voorsprong wederom bereikt werd (6-5). In partij 3 en 4 was er weer evenwicht want Johan (M) samen met Nick verloren nipt (2-3) ondanks een fraaie 180-er van Johan.  Maar het Vrienden koppel Max en Dustin maakte deze verlies partij weer goed door met dezelfde cijfers hun tegenstanders achter zich te laten. Tussenstand na deze ronde derhalve: 7-6.

Trio’s:

In de wetenschap dat de tegenstander op de loer lag, gingen de beide Arie samen met Max op zoek naar het volgende wedstrijdpunt. Dit lukte fraai want met 2-0 werd de tegenstander terecht gewezen. Dit goede voorbeeld werd gevolgd door het volgende trio, Johan(vV), Ferry en Dennis. Ook dit ijzersterke trio wist fraai met 2-0 te winnen!  Dit betekende tevens al de winst in de gehele wedstrijd, want met een tussenstand van 9-6 kon de FDB niet meer winnen. Gestrekt door dit succes vervolgden Dustin,Johan(M) en Ferry de wedstrijd in de laatste partij van dit onderdeel. Ook zij wisten de DBBR weer een punt te schenken door met 2-1 te zegevieren.

Solo:

Dennis kreeg van John de voorkeur om het  slotstuk van deze succesvolle middag te voltooien. Het vertrouwen werd niet beschaamd want ook Dennis wist, in dit geval, het laatste wedstrijdpunt te veroveren door in een fraaie partij met 3-2 te winnen. Eindstand in de wedstrijd waar in totaal 12 onehundredandeighty scores  te noteren vielen (mooi verdeeld over beide ploegen) werd net als in de uitwedstrijd een fraaie 11-6 in het voordeel van de DBBR mannen.

In het klassement werd hierdoor de koppositie verstevigt en met 5 gewonnen partijen (55 punten) staat de ploeg fier bovenaan en mag bijna aangenomen worden dat de play-offs binnen handbereik liggen.

Op 5 maart wordt de competitie vervolgd als in de uitwedstrijd tegen DBA aangetreden dient te worden, een ploeg die tot de top 3 van de ranglijst behoort.

Peter van der Heijden.