Laco heren team knap van start

DBBR_Laco_heren_2014_2015Zaterdag 12 september startte het DBBR mannen team het LACO seizoen met een verre uitwedstrijd in Friesland tegen F.D.P. Het team o.l.v. John van der Mey deed prima zaken op deze 1e dag.

Singles:

Dennis trapte af deze zaterdag en won close met 3-2 en zodoende het 1e wedstrijdpunt scorend dit seizoen. Sjors kwam in de 2e partij met dezelfde cijfers net te kort zodat Johan(vV) in de 3e partij met wederom een 3-2 score (in het voordeel van de Leidenaren) de stand op 1-2 kon brengen. Hierna was het Arie (vd E) die overigens vrijdag met de opening van het seizoen in Noordwijkerhout al van ene R.Scholten had gewonnen, die een prima 0-3 zege wist te behalen.  Routinier Henny deed dit met dezelfde cijfers hierna nog eens dunnetjes over zodat het al 1-4 stond! Nick vergrote de voorsprong door met 3-2 zijn single te winnen. Helaas kwam Wim (wederom met dezelfde cijfers) niet tot winst maar Sam (weer met 3-2) en Max (knappe 3-0 )  wisten weer punten voor de uitploeg te pakken. Stand na de singles: 2-7 in het voordeel van de DBBR.

Koppels:

Sjors en Johan(vV) beten de spits af maar gingen met 1-3 onderuit. Nick en de ingevallen Johan(M) wisten echter wel hun partij (3-2) te winnen. Henny en Max konden de wedstrijd op slot gooien maar verloren helaas met 0-3. In de 4e koppel partij waren het Arie (vdE) en de ook ingevallen Arie (v.I) die met een fraaie 3-1 winst, de zege van vandaag reeds veilig stelde. Tussen stand 4-9.

Trio’s:

De 3 trio wedstrijden leverde wederom 2 wedstrijdpunten maar de laatste pot (de sologame) van de dag (Dennis kwam aan de oche namens de DBBR) werd een 1-3 nederlaag. Uiteindelijk gaf het scoreformulier de einduitslag van 6-11 aan in het voordeel van de Leidse spelers. Een mooie start ,waarin de beslissende dubbels steeds net de goeie kant opvielen, wat de terugreis vanuit Friesland een stuk aangenamer maakte.

Peter van der Heijden