LACO heren winnen topper tegen DVS!

Zaterdag 11- maart stond de wedstrijd tussen nr 1 (DBBR) en runner-up DVS,  op de rol. Het werd een uiterst spannende partij die pas in de ultieme  slotfase beslist zou gaan worden. Door spanning, kwalitatief mooie wedstrijden, passie en emotie werd het een echte topwedstrijd. De 1e wedstrijd tussen beide kemphanen was eerder in het seizoen op de enige, tot nu toe verlies partij voor de DBBR-ers geeindigd (9-8).

Singles: Johan van Velzen en Arie van den Eijkel mochten van de coaches John en Sam aan het karwei beginnen. Beiden begonnen prima want zowel Johan als Arie wonnen fraai hun pot met resp. 3-0 en 3-1 door knap toe te slaan op de beslissende dubbels. In partij 3 ging Dustin Straver de strijd aan met voormalig  Lake-side deelnemer Michel van der Horst. De speler die na een kort uitstapje naar de PDC weer teruggekeerd is naar de BDO, gooide meteen in 18 darts de 1e leg binnen waarna ook de 2e leg een prooi werd voor de DVS speler. Hierna vocht Dustin zich knap terug door finishes van en 58 en 72 te laten noteren voor de 1-2 en de gelijkmaker. In de beslissende 5e leg sloeg Michel echter hard toe. Met o.a. een 180-er werd in 15 darts de 1e winstpartij binnengehaald door de bezoekers. Op het andere bord had Johan Meijer had lastig. Na een 1-0 voorsprong kon hij verder niet uitbouwen en met 1-3  ging ook deze partij naar DVS met 2-2 als tussenstand dus.

In partij no. 5 en 6 kwamen Henny van der Ster en Edward Steggerda aan de oche. Henny begon fraai want in de 1e leg produceerde hij een mooie 103 finish. Ook de 2e leg trok hij over de streep nadat de tegenstander zich via 2 x dubbele bull en tripple 18 zich ” dood gooide” op 125. In de 3e leg bewees de Leidse klasbak zijn klasse door met een fraaie 85 bulls-eye finish te partij te besluiten! Edward vocht zich op het andere bord na een 0-2 achterstand fraai terug. Met name de 0-2 ( 2 darts 96 finish) mocht er zijn. Allereerst met 1-2 en vervolgens ook de gelijkmaker aangetekend door de ervaren DBBR rot. In de 5e gelijkopgaande leg gooide Edward een fraaie 74 finish wat voldoende was de partij naar zich toe te trekken!

Max de Jong en Ronald Boot gingen vervolgens aan de bak. Ronald had wat pech en verloor steeds close zijn legs waardoor de tegenstander met 0-3 van het bord afstapte. Veel spannender was was het bij de partij van Max. Na de 1-0 voor de thuisspeler produceerde tegenstander Timo na o.a. een 180-er, een zeer fraaie 11 darter(!) voor de gelijkmaker. Ook leg 3 ging naar deze goede speler van DVS. Hierna was het de beurt aan Max. De gelijkmaker werd een feit en ook in de 5e leg kon Max het opbrengen het beste uit zich zelf boven te halen. Met  3-2 winst voor de DBBR ploeg werd een tussenstand van 5-3 bereikt. In laatste partij in deze serie ging Arie van Iterson op zoek naar meer. Wederom werd het een kraker die na een 1-0  en 1-2 tussenstand en de gelijkmaker van Arie, ook weer eindigde in een 5e beslissende leg. Hierin was de tegenstander net wat scherper en zodoende werd het 2-3 voor DVS de tussenstand op 5-4 brengend.

Koppels,trio en solo game.Johan (v V) en Henny gingen  van start tegen o.a. de eerder genoemde en in vorm zijnde Timo. Na de 1e leg verloren te hebben viel de gelijkmaker. Johan gooide vervolgens met zijn dubbel de 2-1 binnen waarna de tegenpartij weer gelijk maakte nadat Henny net een hoge finish mistte op de bull.  Het werd dus een 5e leg. Hierin noteerde Timo voor DVS 140-180 en weer 140 op rij maar kon niet voorkomen dat de DBBR ploeg toch net voor dat DVS toe kon slaan de beslissende dubbel  (Henny via 83) produceerde! Op het andere bord hadden Arie en Dustin het lastig. Met een 180-er aan boord werd de 1e maar ook de 2e leg een prooi voor de tegenstander. Na de aansluit treffer produceerde Arie een 180-er in de 4e leg, maar de winst ging hierin met 1-3 naar de tegenpartij.

Partij 3 en 4 in deze ronde gingen ook weer over en weer. Johan (M) met Max kwamen (180 tegen) met 0-1 achter. Hierna 1-1 en ook 2-1 door 2 rake finishes van Max. in de 4e leg leek de partij fraai op slot gegooid te worden door dezelfde Max maar de laatste dart eindigde in de single bull voor een 164 finish!Johan maakte het vervolgens wel af 3-1. Op jhet 2e bord mochten Edward met de ingevallen Ferry aantreden tegen o.a. van der Horst. Het werd een close partij die ook weer in een 5e en beslissende leg uitliep. Uiteindelijk na o.a. een 180-er voor Ferry maar ook 1 van Michel, werd het 2-3 voor de tegenpartij. Tussenstandje: 7-6 nog steeds in het voordeel van de thuisploeg.

Trio’s:  Arie(vdE), Ronald en Dustin gingen met 0-2 onderuit in de partij waarin vd Horst wederom met een 180-er produceerde. In de 2e partij gingen Henny samen met Ferry en Johan (vV)  ook onderuit, nu met 1-2. De 2e leg (na een 0-1 achterstand) werd trouwens ondanks 18o-er  tegen door Henny fraai met een 63 finish binnengehaald.  Inmiddels dus een achterstand van 7-8 wat de spanning op de volgende pot alleen maar groter maakte. Edward, Max en Johan (M) zorgde er met een 2-0 zege (finishes van Max 86 en Johan D10) de beslissende solo partij de doorslag moest gaan geven.

Hiervoor werd Ronald Boot uitverkoren door het coach duo John en Sam om te trachten het karwei te klaren. Dat deze opdracht wel aan Ronald besteed bleek al gauw. De tegenstander begon uiterst stroef en Ronald profiteerde en nam meteen een 2-0 voorsprong. In de 3e leg brak de tegenstander die zich enigszins ergerde aan wat achtergrond geluiden . Ook de 4e leg werd fraai door Ronald beeindigd en dus de totale winst voor zijn team op de tegenstander bewerkstelligde (9-8).

De koppositie blijft dus in handen  van  de huidige Landskampioenen die in de resterende 3 partijen waarschijnlijk genoeg marge opgebouwd hebben de finale ronde te gaan bereiken. Een hele goede aanzet hier toe kan bereikt worden als op 1- april uit gespeeld gaat worden tegen middenmoter SDC.

Peter van der Heijden