Laco jeugd 1 wint 1e wedstrijd!

JeugdLaco1sept2015Zaterdag 12 september was het zover. In de 1e ronde van het nieuwe seizoen moest het 1e jeugd DBBR LACO het opnemen tegen PDB in een uitwedstrijd . Nadat de meeste al een opwarmronde op vrijdag avond in de benen hadden tijdens de opening van het seizoen in Noordwijkerhout, begon deze dag het echte werk. Namens DBBR waren Jessy en Jouri-Pepijn de 1e mannen die aan de oche kwamen. Beiden verloren (de zenuwen speelde enigszins parten) hun openingspartij met 1-3. Hierna was het Bas die het 1e wedstrijdpunt op het scoreformulier voor de DBBR noteerde door gedegen met 3-0 te winnen. In de 4e partij  evenaarde Kenzo deze prestatie en ook Lars was in de 5e pot met 3-0 zijn tegenstander de baas. Hoogtepunt was zijn 96 finish (met 2 darts) in de 1e leg!

Koppels:

Bas en Kenzo waren goed op weg in deze 1e partij. Helaas werd een 0-2 voorsprong door de tegenstander omgebogen in een 3-2 winst waarbij de finish van 110  door PDB van grote klasse was. Kenzo gooide overigens een fraaie 180-er in deze partij. Tussenstand derhalve 3-3. In de volgende 3 koppelwedstrijden werd de wedstrijd in het voordeel van de DBBR beslist. Jessy met Lars, Lars met Jouri-Pepijn en Bas met Kenzo wonnen hun partijen strak met 0-3! Hierdoor was de overwinning reeds veilig gesteld.

De einduitslag werd na de teamgame (wederom winst) en de sologame hierna nog fraai uitgebreid. Jouri-Pepijn gooide die laatste solo en o.a. met een knappe 93 finish liet hij zijn tegenstander met 1-3 in het stof bijten.

Goed, de kop is er af en behoudens wat wedstrijdzenuwen was een leuke pot die glansrijk met 3-8 gewonnen werd door de LACO boys die onder leiding van Arjan een prima start maakte van het seizoen.

Peter van der Heijden.

Lets play darts