LACO jeugd haalt wederom uit

Het 1e Laco jeugdteam (het 2e team stond stil) kwam zaterdag 18 februari alweer in actie. Wederom werd een grote overwinning gehaald en nu tegen DVO-2. Hierdoor blijft de ploeg van coach Arjan van der Meij stevig op de 1e plek staan.

In het gezellige clubhuis de Kratong in Oegstgeest opende Jessy het bal namens de thuisploeg. Hij liet meteen zien dat er niet te spotten valt met de koploper. Met een duidelijke 3-0 winstpartij (met een 180-er) beet hij voortreffelijk de spits af. Moreno bracht hierna het 2e winstpunt op het bord door ook zijn partij met 3-1 winnend af te sluiten. Lars had hier na een zware kluif aan tegenstander Janssen. Beide spelers scoorden een fraaie onehundredandeighty score en de strijd ging tot het gaatje. De DVO speler kaapte in een spannende pot  de 5e leg af  van Lars.  Stand 2-1.  Kenzo ging hierna op weg naar eerherstel. Met 3-2 slaagde hij in de missie. Brent kwam in de afsluitende solopartijen niet echt in de problemen en met 3-0 werd een 4-1 voorsprong bewerkstelligt.

Koppels, team en solo game:

Kenzo met Brent beten de spits af in de koppelpartijen. Na o.a. een zeer fraaie 130(!)  finish van Kenzo werd overtuigend (3-0)  weer een punt gepakt. Ook Jessy samen met Lars gingen op deze goede voet verder. Met 3-1 werden de DVO-ers wederom met een nederlaag opgezadeld. Het betekende tevens al de overwinning vandaag doordat met 6-1 de tegenstander niet meer langszij kon komen.Kenzo en Brent mochten hierna hun talent weer laten zien en weer met 3-0 werd weer een punt toegevoegd.  Jessy met invaller Bas besloten de koppel partijen met een……winstpartij. Met 3-1 werd DVO op een nog grotere achterstand gezet. De gasten gingen hierna wel aan de haal met de teamgame wat hun puntentotaal op 2 bracht.

In de afsluitende solo pot mocht Moreno  aantreden van Arjan met een fraaie 3-0 zege deed hij wat zijn coach hem toevertrouwde.

Einduitslag 9-2  voor de ongenaakbare DBBR ploeg.Met resp 10 en 13 punten voorsprong op no .2 en 3 mag met 3 wedstrijden voor de boeg al bijna de poule winst gevierd gaan worden. Op 11-maart a.s. weer een thuiswedstrijd als tegenstander TDV (4e plek) op bezoek komt.

Het 2e jeugdteam heeft die dag een uitwedstrijd tegen DBMN  die 2 plaatsen hoger op de ranglijst staan

Peter van der Heijden.