Laco jeugd: wederom dikke winst en fors verlies

Zaterdag 28 januari gingen de beide Laco jeugdteams op stap voor een uitwedstrijd. Tegenstander voor het 1e team was het onderaan staande PDB en het 2e team nam het op tegen de jongens van de  DONHN.  Van de 1e wedstrijd een verslag terwijl het “verslag” van de wedstrijd van het 1e LACO beperkt blijft bij de uitslag…..

Het 2e Laco jeugd team olv van Miranda Azier,  had een zware dobber aan DONHN die 2 plekken hoger stonden op de ranglijst. De single partijen werden aangevangen door Demi die in de 1e leg  3 darts mistte voor de openingstreffer. De tegenstander ging er mee vandoor en pakte gelijk maar leg 2 en 3. De 2e partij was voor Patrick. Hij deed het iets beter door in ieder geval nog een leg te pakken maar verloor dus wel met 3-1. Pot no. 3  ging Raoul ook al vrij kansloos met 3-0 ten onder. Iets wat Andy in de 4e partij ook overkwam. Toch was dit geflatteerd want Andy mistte  in leg 2 en 3 een 76 en 75 finish op een haar waar de tegenstander optimaal van profiteerde. In de laatste single partij kwam Dinand naar voren. Door een strakke en fraaie 0-3 zege van de jonge DBBR speler, werd het 1e wedstrijdpunt veroverd!

Koppels: Dinand en Andy namen de 1e partij voor hun rekening. Na 1-0 achter werd de gelijkmaker aangetekend.  Na 2-1  kwam de  2-2 er niet omdat beiden dubbels mistte. Hierdoor ging de partij met 3-1 verloren. Demi en Raoul konden hierna geen potten breken (3-0)  waardoor de tegenstander op 6 punten kwam en de overwinning reeds kon claimen.  Demi samen met invaller Stan bogen  in de 3e koppel partij  maar net voor hun tegenstanders. Na een 0-1 en 0-2 voorsprong werd het 1-2. In de 4e leg werden door het DBBR koppel 4 darts gemist voor de winst! Het werd , U raadt het al, 2-2 waarna de tegenstander doordrukte door ook de 5e leg te winnen. Andy en Dinand werden in de 4e koppelpartij ook al weer afgetroefd. Ondanks dat Dinand in de 1e leg een 180-er liet noteren en een 79 finish werd gemist, ging de partij met 3-0 naar de thuisploeg.

Team en solo game: De teamgame had gewonnen moeten worden gezien Dinand met zijn 2e 180-er deze middag voor een voorsprong zorgde. Maar ja als er 15 darts gemist worden voor de beslissende dubbel, dan roep je het onheil over je af.  Dan maar op voor de laatste kans deze dag de afsluitende solo partij. Kevin mocht het slotakkoord verzorgen en kwam meteen met 0-1 voor. Helaas bleef het bij de ene leg ondanks het feit dat Kevin in de 3e leg maar net 85 mistte voor de 1-2. De  tegenstander profiteerde en maakte het met 3-1 af. Einduitslag  10-1……. DBBR-2 blijft hierdoor hekkensluiter.  Op 11 februari kans op eerherstel als thuis gespeeld gaat worden tegen RDO wat 1 plek boven de Bollenstrekers staat.

DBBR-1 

Het team van Arjan van der Mey liet de tegenstander op deze zelfde zaterdag volstrekt kansloos. Met een 1-10 overwinning op rode lantaarndrager PDB, wat tot dan toe pas 5 puntjes verzameld had, gaat de ploeg als runner-up, ook op 11-2 , met vol vertrouwen de confrontatie aan met koploper RDF. Het zal een zeer mooie en spannende  wedstrijd kunnen worden !!!!!!

Peter van der Heijden.