LACO jeugd: winst en verlies.

Zaterdag jl (26-11) kwamen de beide jeugd LACO jeugdteams weer in actie. Wederom werd het een wisselend succes want DBBR 1 won maar DBBR 2 leed een nederlaag.

DBBR 1 olv van Arjen van der Mey, reisde af naar Beuningen waar het ongeslagen RDB de tegenstander was deze middag. Het werd een prettige middag voor de jonge DBBR ploeg.

In de single ronde beet Jessy de spits af en met een klasse 0-3 winstpartij was het 1e punt binnen. Hierna was het Bas die ook zijn partij (1-3)  in winst wist om te zetten. Lars strooide hierna nog meer zout in de wonde van de RDB-ers door ook zijn partij met 1-3 winnend af te sluiten. Hij deed dit overigens mede door een fraaie 180-er  te produceren. Brent moest echter na de fraaie voorsprong een veer laten want met 3-2 was het 1e puntje RDB (klasbak Levy Frauenfelder met een 180-er was de “dader”) een feit . Kenzo herstelde echter in de laatste koppelpartij  de fraaie voorsprong door met 2-3 te zegevieren.

In de koppel partijen, die op hoog niveau gespeeld werden werd de strijd steeds spannender.  Brent (1 x 180) en Kenzo bogen met 3-1 voor de tegenstander die ook een maximale score wisten te halen. Jessy en Lars herstelde dit door hun partij door oa een 180-er van Jessy,weer met 1-3 te winnen. Het zelfde koppel ging echter nipt met 3-2 onderuit in de volgende partij. Ook Brent met de ingevallen Moreno wisten niet te winnen (3-1) zodat de stand in de wedstrijd nog maar een voorsprong van 1 punt was voor de bezoekers (4-5).

Team en solo game: Hier moest dus de beslissing vallen want met nog 2 potten te gaan kon het dus nog alle kanten op. Tot grote vreugde van de DBBR spelers, werd de teamgame over de streep getrokken zodat de overwinning reeds een feit was. De spanning was er af en Bas liet in de afsluitende solo partij zijn tegenstander kansloos door fraai met 0-3 te winnen.

Een prima prestatie dus waardoor DBBR-1 weer aanhaakt in de kopgroep. Een mooie 2e plek is voorlopig de tussenstand in de competitie. Op 28-1, volgend jaar, is de volgende wedstrijd tegen PDB wat nog op de 1e overwinning wacht.

DDBR-2.

Thuis in Oegstgeest trad het 2e team olv Miranda Azier aan tegen het als enige ongeslagen    DSWN-1. Dit team was een maatje te groot voor de jonge DBBR-ers.

Demi de Graaf verloor de 1e single partij met 0-3 . Hij miste helaas een finish van 70 en van 106 voor de ere treffer. Andy van der Leek deed het uitstekend in de 2e partij . Na  0-1 achter kwam hij met 2-1 voor. In de leg produceerde hij zelfs een 180-er maar ging de leg alsnog naar de tegenpartij. Helaas ging de 5e ook naar DSWN. In partij 3 waarin de tegenstander van Raoul de Vries een fraaie 15 darter liet noteren, ging wederom naar de gasten (0-3). Hierna maakte Kevin van Amerongen zijn debuut in de single partijen dit seizoen. Ondanks fraaie scores beet hij ook met 0-3 in het stof. Ook in de laatste single partij ging de winst naar de tegenstander doordat Dinand Hoek zijn pot met 0-3 verloor.

In het verdere verloop van de wedstrijd konden de DBBR spelers ook geen potten breken. Ook de ingevallen Jeroen Onderwater , Patrick van Amerongen en Stan Breebaart konden het tij niet keren. In de koppelpartijen , team game en afsluitende solo partij konden slechts 2 legs binnen gesleept worden.  Deze waren te noteren in de 1e koppel en de afsluitende solo partij (75 en 68 finish). Om nog maar eens de sterkte van de tegenstander te onderstrepen, werden er in de 2e koppelpartij door DSWN  3(!)  100 plus finishes op het bord getoverd (160, 116 en 102!!!)

Uiteindelijk is de 0-11 score wel hoog uitgevallen maar vol goede moed wordt op 28-1-17  de competitie vervolgd tegen DONHN wat maar net boven de DBBR-ers staat en dus kans op het 1e  resultaat is er wel degelijk!

Peter van der Heijden.