LACO: knappe overwinning heren en dames team.

Zaterdag 28 januari stonden de 1e thuiswedstrijden voor de LACO weer op de rol in het nieuwe jaar. Zowel de heren als de dames streden tegen  DBMN. Na een middag vol met mooie wedstrijden, plezier en spanning, konden beide teams een overwinning vieren.

Na de heen wedstrijd tegen de darters uit midden Nederland ruim gewonnen te hebben, ging het team olv John en Sam, vol goede moed de strijd aan. Als 1e  2 spelers startte Arie (vd E) en Dennis de single reeks. Arie trof een sterke tegenstander die meteen maar in de 1e leg een 180-er gooide en ook die leg won in 14 darts. Na de 1-1 wederom een 180 score tegen en liet de DBMN speler ook een fraaie 110 finish zien om de leg in 12 darts te beeindigen! ook de 1-3 volgde. Dennis verging het beter alhoewel ook met 0-1 achter kwam. Hierna nam hij het heft over en pakte de volgende 2 legs. In de 4e startte Dennis met 177 om de wedstrijd in stijl via een 117 finish op slot te gooien.

Partij 3 en 4 kwamen voor rekening van Ronald en Johan (v V). Ronald kwam al rap met 0-1 en 0-2 achter waarna de aansluittreffer volgde. In de 4e leg produceerde zijn opponent een 180 score waarna ook de 1-3 op het bord kwam.  Johan startte goed  na de gelijkmaker (ook zijn tegenstander gooide 180) volgde weer een gewonnen leg voor de thuisspeler. Wederom kwam de tegenstander op gelijke hoogte. De beslissende 5e werd echter weer een prooi voor Johan zodat na 4 partijen de boel in evenwicht was (2-2).                                                                     In de 5e en 6e partij kwamen Johan (M) en good old Henny aan de oche.  Johan begon voortreffelijk door de 1e  af te sluiten met een 116 finish. Hierna kreeg zijn tegenstander hem in de klem en ging er zo als dit heet erop en erover (1-3). Henny daarentegen had  met 2 x tops als finish direct het initiatief. In de 3e leg ook nog ff een 180-er voor de Leidse klasbak en 3-0 was een logisch gevolg. Tussenstand nog steeds gelijk: 3-3.

Het was aan Nick en Edward om in de 7e en 8e partij de voorsprong op de rode lantaarndrager te bewerkstelligen. Dit lukte grandioos want beide DBBR spelers wonnen hun pot afgetekend met 3-0!  Voor de 2e leg van Edward, die besloten werd met een 68 bulls-eye finish was van grote klasse die zijn tegenstander mentaal kraakte hiermee. Max mocht als 9e en laatste speler in deze ronde hierna zijn kunsten vertonen. Na een vlotte 1-0 mistte hij op een haar 136 voor 2-0 die in de volgende beurt wel een feit was. Na de 2-1 van DBMN werd de partij echter vakkundig over de streep getrokken doordat Max met de 3-1 de tussenstand na de singles op 6-3 bracht.

Koppels: Dennis en Max troffen het beste koppel van de tegenstanders deze middag. In de 3 legs die de 1e  partij duurde gooiden ze in elk een 180-er en met 0-3 ging de partij vrij kansloos verloren.  Arie  (vdE) en Dustin verging het in de 2e koppelpartij beter. Arie gooide in de 1e leg een fraaie 177 score waarna de leg ook gewonnen werd. In leg 2 mistte dezelfde speler een 147 finish waarna Dustin met 1 dart de leg binnen sleepte. In de 3e een bijna identieke situatie alleen was de finish die Arie net mistte 149. Met 3-0 na D8 van Dustin was de partij binnen. In partij 12 Gingen echter Johan (M) samen met Nick weer hard onderuit. Na de 1e leg (105 finish) verloren te hebben gingen ook leg 2 en 3 helaas  de mist in. Edward samen met Andre kwamen in de laatste koppelpartij met 0-1 achter. Hierna was het door perfect finish werk van Edward al rap 1-1. Ook de 2 en 3-1 werden binnengehaald zodat dit koppel voor weer een winstpunt zorgde voor de huidige Landskampioen.

Trio’s en Solo game: Arie(vdE) invaller Arie (v I) en Dustin beten de spits af in dit onderdeel. Na de 0-1 produceerde invaller Arie een fraaie 180-er waarna de leg ook gewonnen werd. In de beslissende leg (vanaf 1001) bleek de taaie tegenstander net wat scherper, 1-2. Vervolgens gingen Andre , Edward en ook Ferry die voor het eerst aan de oche verscheen aan de slag. In de 1e leg kreeg het DBBR trio een 180 er tegen. het was niet genoeg voor de winst want Edward was wederom scherp op de dubbels (tops voor 1-0) . In de 2e leg hadden de mannen van John en Sam het initiatief.  Ferry verzorgde de beslissende finish en met een zeer  fraaie 148 uitgooi werd de beslissende 2-0 binnengehaald. Doordat de stand in de partij inmiddels 9-6 was, werd de overwinning overall reeds gevierd! Dennis, Max en Nick gingen vervolgens in de laatste trio partij aan de gang. Nadat Nick via een finish voor 1-0 had gezorgd, werd de gelijkmaker een feit. In de 3e leg nam Dennis zijn team op sleeptouw. Met 2x  180 op rij (ook de tegenstander liet dit 1 keer zien) zorgde hij persoonlijk voor een grote voorsprong. Max mocht de partij beslissen met D2.  Het slotakkoord kwam van Ferry. In de afsluitende solo game kwam hij tot 2 x toe op een achterstand te staan o.a. door een 2 darts 90 finish van zijn tegenstander. Na de gelijkmaker produceerde hij in de 5e leg een fraaie 100 finish door 20 te vervolgen met 2x tops! Ook de 6e leg werd (D1) een prooi voor Fer zodat de totale eindstand op 11-6 kwam.

Door deze  overwinning blijft het DBBR team fraai op de 1e plek staan in de rangschikking. Op 18 februari wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd tegen de spelers van RDO.

Dames LACO:

Op dezelfde dag speelde de DBBR dames ook tegen DBMN hun thuiswedstrijd. Het werd een kraker die op het laatste moment beslist werd in het voordeel van de thuisploeg!

Patricia beet de spits af en ging met 0-3 ten onder. Ook Sabrine in de 2e partij ging ten onder weliswaar met  2-3. In de 3e partij kwam ook Ellis er niet echt aan te pas. Met 0-3 ging ook deze pot verloren. Het betekende een 0-3 achterstand in de partij. Bianca bracht de hoop op een goed resultaat weer terug door haar partij met 3-1 te winnen. Ook Cindy deed hier na een duit in het zakje door oom met 3- te winnen waarna de spanning geheel terug was.

Koppels: De laatste 2 dames kwamen als 1e naar voren op dit onderdeel. Niet voor niets door coach Riekie bedacht en dit pakte goed uit! met een fraaie 3-0 brachten Bianca en Cindy de gelijkmaker op het bord! Patricia  en Sabrine  redden het echter niet in de volgende koppel parij (1-3) een stand die ook te zien was in de partij die Sabrine nu met invalster Anja speelde, 3-5 achter  en dus werk aan de winkel. Bianca en Cindy begrepen wat er verlangd werd en dus met een benauwde 3-2 werd de aansluittreffer gescoord (4-5).

Team en solo game: Het  DBBR team kwam in dit spannende onderdeel knap voor de dag. Na de beslissende dubbel gegooid te hebben door de thuisploeg was de wedstrijd immers in evenwicht. De afsluitende solo moest dus de beslissing brengen. Ellis was de uitverkorene (Marlous kwam niet aan de oche vandaag) van coach Riekie om de klus te klaren. Dit deed ze met verve alhoewel het tot de laatste dart ongemeen spannend bleef.  Met een 3-2 overwinning behaalde ze zodoende de overwinning voor haar team binnen!

In de stand op de ranglijst werd zodoende de 2e plek ingenomen door deze overwinning op de naaste concurrent. Ook op 18-2 a.s. wordt de volgende (uit) wedstrijd gespeeld tegen RDO.

 

Peter van der Heijden.