LACO: Ook Dames en Jeugd winnen!

Zaterdag 15 oktober kwam naast het heren team , zie verslag elders  op de site, ook het dames team en het 1e jeugdteam van de DBBR in actie. Het werd al met al een glorieuze dag want alle 3 de teams wisten hun wedstrijd te winnen!

De dames kwamen net als de heren thuis uit tegen RDO die dit seizoen nog niet in actie kwamen. De thuisploeg hadden hun 1e wedstrijd verloren en waren dus uit op revanche. Het werd een zeer spannende partij darts die in de laatste partij beslist werd deze dag.

Singles: Marlous Focke ging van start deze dag en verloor helaas nipt in een 5 leg game met 2-3. Sabrina Mulder wist echter in de volgende partij dit ongedaan te maken door met 3-2 (wederom een triller) te winnen van haar opponente. Ellis Burink ging in de 3e partij na wederom een spannende pot tegen Demi van Gelder weer met 2-3 ten onder waardoor de tussenstand inmiddels 1-2 werd. Tijd voor de ommekeer en hier zorgde Patricia Roodbergen voor door knap met 3-1 haar partij winnend af te sluiten. In de laatste single partij trad Cindy Blanken naar voren en overtuigend wist zij haar tegenstander met 3-0 het spreekwoordelijke bos in te sturen. Tussenstand 3-2!

Koppels: Ellis en Cindy ( nog in the mood van de vorige partij) gingen op deze goede voet door. Met 3-1 waren zij de tegenstanders de baas. Hierna was het de beurt aan Sabrina en Patricia en helaas ging deze spannende partij naar RDO . In de 3e koppelwedstrijd werd de tussenstand in de partij weer gelijkgetrokken door de bezoekers doordat Ellis en Cindy in hun 2e partij samen met 0-3 op de knieen gingen. Met nog 3 partijen voor de boeg werd het steeds spannender op baan 3 van de LDV. Koppel wedstrijd no 4 (Sabrina en p namens DBBR) werd weer een triller maar ging helaas met 2-3 naar RDO.

Team en solo game: Nu kwam het er op aan en was het zaak voor de thuisploeg deze partij te winnen voor de gelijke stand. Het lukte en zodoende moest de laatste en beslissende solo partij de beslissing brengen. Coach Riekie van Veen bracht Petra Olijerhoek aan de oche die al in de teamgame Marlous was komen vervangen. Voor het eerst was zij vandaag present voor een LACO wedstrijd en met die druk bleek zij uitermate goed om te kunnen gaan. In deze laatste pot versloeg ze haar tegenstandster Anjana Blangwhandin knap met 3-1 zodat de winst (6-5) binnen wat. Een prima debuut van Petra en een zwaar bevochte overwinning voor het DBBR dames team.

Volgende ronde (5-11) staan de DBBR dames een keertje stil.

DBBR jeugd:

Het 1e DBBR jeugdteam kwam dezelfde zaterdag in actie in de uitwedstrijd tegen DVO-2 terwijl het 2e team een vrije dag had.

Singles: Coach Arjan van der Meij koos er voor om Moreno Blom als 1e aan te laten treden. Ondanks dat zijn tegenstander (D.Beernink) een grandioze leg afleverde (180-er en 128 finish) in 15 pijlen, wist Moreno met 1-3 te winnen. In de volgende 3 partijen kwamen achtereenvolgens Jessy Beugelsdijk, Brent Paizier en Bas Leeflang naar voren. Zij verpulverde hun tegenstanders allen met 0-3 zodat meteen een voorschot op de eindoverwinning genomen werd. In de 5e kwam Kenze Honsbeek  uit tegen S. de Witte van DVO. De thuisspeler wist te profiteren van de mindere dag van Kenzo en bracht de met een 3-1 zege de tussenstand na de singels terug tot 1-4.

Koppels: Moreno en Bas waren als 2e aan de beurt. Wederom noteerde D.Beernink een 180-er namens zijn team, maar kon niet voorkomen dat de winst (1-3) naar de DBBR ging o.a. met zeer fraaie 127 finish van Bas. Kenzo en Jessy gingen de 2e koppelpartij door met het goede gevoel dat de ploeg had vandaag. De tegenstanders werden met 0-3 verslagen en dit betekende eveneens dat de winst binnen was! Moreno en Bas onderstreepte dit door ook de 3e koppel te winnen (1-3)  o.a. door een mooie 180-er van Bas. Lars Plaizier verging Kenzo in de laatste game van dit onderdeel en samen met Jessy werd weer een winstpunt binnen gehaald door met 1-3 te winnen.

Team en solo game: Ook in de teamgame hielden  de DBBR jongelingen hun hoge niveau vast vandaag door wederom als 1e de beslissende finish te gooien voor weer een wedstrijdpunt. Als laatste kwam Brent aan de oche om in de afsluitende solo partij tegenstander Witte nog eens op de feiten te drukken dat er nagenoeg niets te halen viel voor de thuisploeg. Met 0-3 wist Brent af te sluiten en de totaal overwinning op 1-10 (!) voor de DBBR-ers te bewerkstelligen.

Volgende wedstrijd thuis op 5-11 tegen TDV , een zeer geduchte tegenstander. Het 2e team komt op dezelfde dag in actie eveneens thuis tegen DBMN.

Peter van der Heijden.