LACO teams klaar met competitie.

laco

Zaterdag 14 mei werden de laatste wedstrijden in de reguliere competitie gespeeld. Voor de DBBR kwamen deze dag het 2e jeugdteam, de dames en de heren in actie. De dames en heren kwamen goed  voor de dag (winst) terwijl de jeugd helaas weer verloor. Op 4 juni a.s worden de play-offs gespeeld voor de mannen. Mocht het mannen team hier goed door heen rollen , is een week later de finale dag. De dames hebben zich helaas niet kunnen kwalificeren en de de beide jeugdteams komen , samen met alle teams die deelnamen aan de competitie op 18 juni weer in actie tijdens de landelijke finale dag.

Heren Singles:

In de uitwedstrijd tegen SDC ging het team olv van captain John van der Mey met Arie (vd E) en Johan (vV) van start. Beiden verloren de openingswedstrijd resp. met 1-3 en 0-3. Routinier Henny en Dennis  deden het hierna beter want beiden wonnen hun partij met 3-1. Toen was het de beurt aan Dustin ( 3-1 winst) en oude rot Perry die met 1-3 klop kreeg. Hierna verloor Johan (M) met 2-3 maar wist Nick middels een 3-2 winst pot , de stand weer gelijk te trekken (4-4).  In de 9e en afsluitende single partij, wist Ferry die al weken in bloedvorm verkeert,  deze laatste wedstrijd met 3-2 te winnen zodat de DBBR mannen met een 5-4 voorsprong uit de singles kwam.

Koppels en tripples en solo:

In de koppelwedstrijden wisten de DBBR  3 van de 4  partijen winnend af te sluiten. Henny en Perry (3-0) A (vdE) met Dustin (3-1) en Johan (vV) met Ferry ook 3-1 , waren hier verantwoordelijk voor. Johan (M) en Nick moesten met 0-3 de meerdere erkennen in hun tegenstanders.  Doordat de tussenstand tot 8-5  uitgebreid werd na deze serie, was de overwinning al weer binnen vandaag. Ook in de tripple partijen hadden de DBBR mannen het overwicht. Johan (M), Nick en Perry wonnen de 1e met 2-1. Het goede voorbeeld werd gevolgd door Mimoun, Dustin en Henny die zelfs met 2-0 wisten te zegevieren. Alleen Dennis, Ferry en Johan (vV) dolven met 1-2 het onderspit.  In de afsluitende solo partij wist Dennis echter knap revanche te nemen door overtuigend met 3-0 te winnen en zodoende de eindstand op 11-6 in het voordeel van de DBBR kon zetten.

Door deze overwinning werden de mannen 1e in hun poule met slechts 1 verliespartij . Op 4 juni , plaats van handeling  Nijkerk, zijn ze ingedeeld samen met DORA, DBMN en RDO om te proberen de finale dag te halen (beste 2 gaan door) de week erna.

Het 2e LACO jeugdteam ging kansloos ten onder in de uitwedstrijd tegen DONHN. In de single partijen wisten Raoul, Andy, Bauke, Demi en Dinand in de 5 partijen maar 3 legs totaal te winnen. Wel dient gezegd te worden dat Dinand met links gooide vanwege een schouderblessure. In de 2e partij had Andy pech want terwijl hij op tops stond om een leg te pakken, gooide zijn tegenstander een prachtige 118 finish. Ook in de 4 koppel wedstrijden werden geen potten gebroken Zowel Raoul met Andy als Bauke met Demi verloren al (4)  hun partijen. In de teamgame werd echter de hatelijke nul weggewerkt doordat DBBR-2 deze pot won. In de afsluitende solo partij ging Dinand echter weer onderuit. Uitslag 10-1  voor de gastheer.

Op 18-juni in Kamerik komt het 2e LACO jeugdteam uit in de verliezers poule en zal  DBA Club 208 de tegenstander zijn in deze knock-out wedstrijd.

Het 1e Laco jeugdteam, komt op 18 juni eveneens  in Kamerik uit in de winnaarspoule en zullen de degens kruisen met RDF. Ook hier betreft het een knock-out wedstrijd waarin 8 ploegen zullen gaan strijden om het Nederlands kampioenschap.

Dames:

In de zelfde locatie waar ook de mannen 14-5 j.l.  actief waren, wonnen de dames in hun laatste wedstrijd met 7-4 van SDC en eindigde hierdoor boven dit team op de ranglijst. Helaas was dit niet voldoende om door te dringen tot aan de play-offs.

Peter van der Heijden.