IN MEMORIAM: Jilles Vermaat 4 september 1945 – 28 augustus 2017 (Condoleance register)

 

Gisteren kreeg ik het droevige bericht dat ons oud lid en Erelid Jilles Vermaat op 72 jarige leeftijd in zijn geliefde Ierland is overleden.  Jilles heeft aan de wieg gestaan van het darten in Nederland , en heeft zich altijd daar voor ingezet.

Hij wist als geen ander je te vertellen dat door het gebruik van de juiste materialen je beter ging gooien, wat menig speler van hem overnam.  Jilles was een man met een enorme ervaring binnen de dartsport en gebruikte dat ook om de speler te motiveren.

Vele spelers heeft hij gecoacht en gemotiveerd om beter te gaan spelen wat door de meeste van hem werd aangenomen. Zelf heb ik hem jaren om mij heen gehad als Bondscoach van het Nederlands Team in mijn jaren als TD bij Nederlandse Dart Bond.

Vele spelers voorzag hij bij deze van zijn kennis , waar onder Raymond , Roland , Co , Francis en zijn grote vriendin Valery Maytum. Ook is hij jaren actief geweest als manager van het Lacoteam binnen onze bond.

Ik kan een boek over hem schrijven over wat ik in al die jaren met hem heb meegemaakt , maar het boek doe ik bij deze dicht.

Namens het bestuur van de DBBR wensen wij Margaret , Declan , Adriana , Fiona en de rest van de familie , vrienden heel veel kracht toe om dit verlies te dragen.

JILLES een man van GOUD met een ruw randje.

RUST ZACHT

Wijno!