Monsteroverwinning heren LACO team

Zaterdag 3 december trokken de DBBR Laco heren naar den Haag om aan te treden tegen DSWN. Dit team uit de regio Haaglanden bivakkeerde voor aanvang van de wedstrijd op de 4e plek. Kansen dus voor de huidige Landskampioen en koploper in de huidige competitie. Deze werden met 2 handen gegrepen wat resulteerde in een grote overwinning.

Singles:

Johan van Velsen en Arie vd Eijkel opende het bal en beiden wonnen meteen de 1e wedstrijden. Johan overtuigend met 0-3 met o.a. een maximale score. Arie had het iets moeilijker maar de 2-3 winst met ook een 180-er voor de lange DBBR-er, was ook een wedstrijdpunt waard. Dustin Straver en good-old Henny vd Ster kwamen vervolgens aan de oche. Ook deze 2 partijen eindigden in het voordeel van de mannen van John van der Mey. Met resp. 0-3 en 1-3 werden de tegenstanders verslagen. Partij 5 en 6 konden Edward Steggerda en Arie van Iterson hun kunsten vertonen. Edward zette de perfecte start van de DBBR ploeg voort (0-3 winst) maar Arie moest de eer laten aan DSWN door met 3-1 te verliezen. Tussenstand :1-5.                                                                                                                                                                                                                                                                          De volgende 2 partijen gingen weer wel geheel naar de bezoekers uit de Leidse regio doordat Ronald Boot (ondanks 2 x 180 tegen) met 2-3 won en door Andre Ligthart die zelfs met 0-3 zijn tegenstander in het stof deed bijten. Ferry van Veen mocht als laatste aantreden van coach John en hij deed dit  met verve. Met 0-3 (1 x 180 voor Fer) werd het achtste punt binnengesleept.

Koppels:

In de wetenschap dat er nog maar 1 punt nodig was voor weer een overwinning in deze competitie, gingen Johan met Henny van start in de koppelwedstrijden. De 2 klasbakken maakten hun faam waar en met 1-3 (Johan noteerde een 180-er) stelden  zij de overwinning deze middag reeds veilig. Arie(vd E) met Dustin deden dit in de 2e partij nog een dunnetjes over en zij zegevierden met 0-3. Edward met Ferry bogen hierna voor hun tegenstanders die met een cleane 3-0 pot het 2e wedstrijdpunt verdiende voor de Hagenaars. Arie(v I) met Ronald herstelde dit weer keurig door het 11e punt voor DBBR te veroveren door met 1-3 te winnen.

Trio’s en sologame:

De strijd was natuurlijk allang beslist maar dat nam niet weg dat Johan, Henny en Ronald de 1e trio game van de dag succesvol af ronde door een 1-2 winst partij te laten noteren. Hierna kwamen de Hagenaars weer wat terug in de wedstrijd want zowel de 2e , tegen Arie(vd E),Dustin en Arie (v I) als de 3e pot (tegen Edward, Andre en invaller Johan Meijer), gingen met 2-1 naar de thuisploeg.  Andre mocht als slotstuk van deze succesvolle dag aantreden in de solo partij. Hij won knap met 2-4 oa met een onehundredandeighty.   Einduitslag 4-13!

In het nieuwe jaar gaat de tot nu toe succesvolle competitie weer verder en wacht een verre uitwedstrijd in de omgeving van Nijmegen waar RDB bestreden gaat worden op 7 januari.

Peter van der Heijden.