Mooie resultaten Erades, Kralt, Mink en van der Ster

Willem Kralt - Colin Osborne

Willem Kralt - Colin OsborneAfgelopen weekend hebben een aantal DBBR spelers weer hun visitekaartje afgegeven op zowel het PDC Players Championship in Nuland als het Tops of Holland toernooi in Veldhoven. Henny van der Ster wist wist de kwartfinale te bereiken van het toernooi in Veldhoven waar hij o.a won van Niels Stuiver, Andy Mcc, John Lokken, Sven van Dun, en Ian White.

 

In de kwartfinale was het de Welshman Jamie Lewis die een eind maakte aan het toernooi voor Henny. Elmer Kralt sneuvelde bij de laatste 32 in Veldhoven, hij verloor van de Belg Ronny Huybrechts. Wim Mink en Willem Kralt schreven zich in voor het PDC Players Championship in Nuland, zowel zaterdag als zondag waren zij van de partij. Op zaterdag maakte Willem Kralt grote indruk. Hij bereikte de laatste 16 door te winnen van o.a Colin Osborne (6-2).

Osborne werd vorige week PDC Championship Darts kampioen door in de finale Phil Taylor met 6-4 te te verslaan, Osborne is de huidige nr. 14 van de wereld. Een superprestatie van de United speler die een ronde later ook nog drievoudig Wereldkampioen John Part (huidige nr. 4 van de wereld) met 6-4 uitschakelde. Bij de laatste 16 moest een vermoeide Willem Kralt de overwinning laten aan landgenoot Vincent van der Voort, hij verloor met 6-3.

Wim Mink liet op zondag zien wat hij kan, in de eerste ronde een makkelijke overwinning op Chris Loudon (6-2). In ronde 2 was Vincent van der Voort zijn tegenstander. Wim kwam na een 4-2 achterstand pas echt op gang, hij gooide o.a 4 x 180 en wist terug te komen en Vincent tot een laatste 11de leg te dwingen. Wim kreeg een matchdart op D12 maar miste deze net. Vincent van der Voort greep zijn allerlaatste kans en finishte 83, met zijn laatste dart gooide hij bullseye. Wim Mink verloor met 6-5 maar speelde een partij van hoog niveau. Zaterdag verloor Wim Mink van Robert Thornton (voormalig Winmau World Master) met 6-4.

Ook bij de dames had de DBBR een sterke troef, voormailge Lakeside halve finalist Rilana Erades bereikte de kwartfinale van Tops of Holland door winst op o.a Carla Molema. Bij de laatste acht was het Lakeside deelneemster Deta Hedman die de Leidse een halt toe riep.