Mooie resultaten DBBR spelers op Texel en in Den Haag

dartbordfrontAfgelopen 2 weken werden er 2 grote toernooien gespeeld waarbij een flink aantal DBBR spelers zich van hun goeie kant lieten zien. Op zowel het eiland Texel als in den Haag werden er door onze regiogenoten knappe resultaten behaald.

Texel Darts Trophy 2016:

In het heren single toernooi (369 deelnemers!) schopte Johan van Velzen het tot de kwartfinale. Johan won bij de laatste 32 met 3-0 van Duizendma en trof zodoende bij de laatste 16 tegenstander Jack Govers. Wederom kon Johan vlammen en met 3-0 werd de tegenstander weggevaagd. Aangekomen bij de laatste 8 trof de Ramses Shaffies speler de plaatselijke favoriet Rob van Zwet. Helaas werd deze kwartfinale verloren (0-3) maar mocht Johan terugzien op een uitstekend optreden. Dat van Zwet hierna Co Stompe uitschakelde maar uit uiteindelijk de finale verloor van Kim Huybrechts, mag als verzachtende omstandigheid dienen.

Bij de dames deed Cindy Blanken het ook uitstekend. Zij wist door te dringen tot de laatste 32. In deze ronde wist Cindy, Marian Overvest met 3-1 te kloppen. Volgende tegenstandster was D. Apeldoorn en ook deze moest er aan geloven doordat Cindy met 3-0 zegevierde! Doorgedrongen tot de laatste 8 was vervolgens Sanne Otgaar de opponent. Helaas verloor Cindy deze pot met 0-3 zodat er een einde kwam aan het uitstekende toernooi van de DBBR speelster.

De koppelwedstrijden die door 193 duo’s werden aangevangen, leverden zelfs nog een beter resultaat op voor onze topspelers uit de regio. Met maar liefst 3 koppels werden de laatste 16 bereikt! Dat Johan van Velzen samen met Edward Steggerda, Taco van Delft samen met Enrico Tolboom en Mike van Pelt met Johan Meijer ook hun wedstrijd wonnen, mag opmerkelijk heten. Hier sprong de wedstrijd van Taco en Enrico tegen Stompe/Helder het meest in het oog. Met 3-1 werd dus ook de laatste 8 bereikt. Hier deden Johan en Edward goede zaken door met 3-2 te winnen en zodoende de halve finale wisten te bereiken. Voor Mike en Johan (M) was het einde verhaal. Tegenstanders Wattimena en Greebe( nationale toppers) waren met 3-1 te sterk. Taco en Enrico gingen eervol ten onder tegen Kim Huybrechts en Wens.

In de halve finale werden Johan en Edward uiteindelijk uitgeschakeld door Wattimana/Greebe die met 3-1 wonnen . De finale was ook hun deel want K.Huybrechts/Wens werden verrassend met 4-3 geklopt!

Open Den Haag 2016:

Aan dit 5e landelijke ranking toernooi gehouden in de Houtrusthal,  deden een record aantal deelnemers mee. In totaal (heren, dames en jeugdspelers) telde de organisatie 591 deelnemers.

Heren: Bij de laatste 32 (van de 143 deelnemers) bevonden zich 2 DBBR kanonnen. Mimoun Haouli dolf helaas het onderspit  door met 4-1 te verliezen van C. van Maastigt. De 2e Leidse vertegenwoordiger bij de laatste 32 was  “oude rot” Henny van der Ster die aangekomen in deze ronde wel won. Met 4-2 zegevierde hij over H.Smit. In de partij bij de laatste 16 won hij weer en nu van Mark Brouwers met 4-1.  Helaas was de volgende tegenstander in de kwartfinale er een van top-klasse. Danny Noppert, die later ook het toernooi op zijn naam schreef was met 4-2 net iets sterker als Henny, die kon terug zien op een uitstekend toernooi.

Dames: Bij de laatste 16  zagen we Rilana Erades. In het 74 koppige dames veld een prima prestatie. Helaas vielen de dubbels niet haar kant op want Karin Kamphorst kon er zodoende met 3-0 vandoor gaan. In de volgende ronde sneuvelde Kamphorst tegen latere toernooi winnares Anca Zijlstra.

Al met al hebben onze vertegenwoordigers het niet slecht gedaan zodat de DBBR  wederom op de kaart stond….

Peter van der Heijden.