Murphy’s One pakt eerste prijs van het seizoen, jeugdtitels voor Plaisier, Hoek en Haddeman.

De mannen van Murphy’s One hebben gisteravond in Café de Pepersteeg in Roelofarendsveen de DBBR Super Cup 2017 gewonnen. Het leek afhankelijk een hele makkelijke avond te worden voor de mannen uit Hillegom, ze verloren dan nog wel de roundrobin (3-5) maar wisten vervolgens vier singels op rij te winnen. Dennis Verhaegen won met 4-1 van Johan van Velzen, Erwin Vossen was met 4-2 te sterk voor Sjors van Veen, Gert-Jan v/d Wolf versloeg Sjaffies debutant André Ligthart met 4-0 en Arie v/d Eijkel was met 4-2 te sterk voor Ferry van Veen. Een riante voorsprong van 4-1 voor Murphy’s One en nog 1 punt te gaan om zich te kronen tot DBBR SuperCup kampioen 2017.

Ja en dan komen de koppels, Roland Scholten is erin gekomen voor Johan van Velzen en weet direct de 1e koppel met Ferry van Veen te winnen tegen het koppel Erwin Vossen/Dennis Verhaegen en brengen daarmee de stand in de wedstrijd terug tot 4-2. In de 2e koppel weten Ferry/Roland ook te winnen van GertJan/Arie en dus is de aansluitingspunt daar! Vervolgens weten Sjors/André ook nog te winnen van GertJan/Arie (3-2) en dus is de spanning volledig terug in deze SuperCup 2017. In de alles beslissende koppel weten André/Sjors helaas geen vuist meer te maken en moeten ze de titel alsnog laten aan Murphy’s One. De eerste tik is uitgedeeld!

SuperCup 2017 
Eredivisie Kampioen vs Beker Kampioen
Dennis – Johan 4-1
Erwin – Sjors 4-2
Gert-Jan – Andre 4-0
Arie – Ferry 4-2

Erwin/Dennis – Ferry/Roland 1-3
GertJan/Arie – Ferry/Roland 2-3
GertJan/Arie – Andre/Sjors 2-3
Erwin/Dennis – Andre/Sjors 3-0

Naast de wedstrijd tussen Ramses Sjaffies en Murphy’s One werden er ook drie jeugdwedstrijden gespeeld in het kader van de SuperCup. Lars Plaisier was de sterkste bij de junioren, hij versloeg Bas Leeflang met 3-2, Lola Haddeman was het sterkste meisje, zij versloeg Jaimy de Groot met 3-1 en bij de aspiranten ging Dinand Hoek er met de winst vandoor, hij versloeg Andy v/d Leek met 3-2.

Ook werden deze avond de DBBR LaCo heren, dames en jeugd gehuld voor hun prachtige prestaties afgelopen seizoen. De heren wisten met succes hun landstitel te verdedigen. De dames werden tegen alle verwachtingen in 3e van Nederland en de jeugd 1 wist in de winnaarsronde om de NL titel ook de 3e plaats te pakken.

 

 

VIDEO