Nick van der Linden bereikt laatste 8 op NK!

TopDarts_HeroIn het weekeinde van 12 en 13  december werden de Nederlandse Kampioenschappen gehouden in Nijkerk. Het toernooi georganiseerd door de Nederlandse Dartbond, geldt als belangrijkste darttoernooi op nationaal niveau.  Op zondag werden o.a. de single kampioenschappen voor de A-spelers gehouden. De DBBR speler Nick van der Linden (Crazy House) was uiterst succesvol door maar liefst door te dringen tot de laatste 8 van het deelnemers veld wat uit 171  A-spelers bestond. Samen met o.a. Johan van Velsen, Max de Jong ,Dustin Straver, Kristiaan de Boer en Timo van Zundert vertegenwoordigden zij de DBBR deze dag.

Na de 1e partij ternauwernood met 3-1 gewonnen te hebben (de tegenstander zakte weg na een opening via een 14 darter), werd de 2e overwinning met 3-0 bewerkstelligt. Vervolgens werd weer gewonnen nu net aan met 4-3. Hierdoor bereikte hij de laatste 32. In de wedstrijd tegen Willem de Vries, bleef Nick fier overeind door met 4-2 te zegevieren. In de 8-ste finale trof de Crazy House speler Roy Gokoel. Ook in deze partij bleef Nick zijn tegenstander voor en wederom werd een 4-2 winstpartij behaald. Zo wie zo een uitstekende prestatie als je weet dat vele landelijke kanonnen zoals Gino Vos, Ryan de Vreede. Danny Noppert, Rick Hofstra en Ron Meulenkamp ook doorgedrongen waren tot de laatste 8.

In de kwartfinale trof Nick, topper Danny Noppert die in zijn vorige ronde Wesley Harms met 4-3 naar huis gestuurd had.  Noppert was  in deze partij uiteindelijk de sterkste door Nick (die gesteund  en aangemoedigd werd door de DBBR maten) met 4-1 te kloppen. Noppert , ging in de halve finale nipt ten onder tegen de nieuwe Nederlandse kampioen Gino Vos.

Al met al en meer dan uitstekende prestatie van de DBBR speler die zich prima kon handhaven en helaas strandde bij de laatste 8 van Nederland.

Peter van der Heijden