Prima prestaties DBBR-spelers tijdens Dutch Open

Menig DBBR-speler reisde af richting het Drenthse land, waar in Assen het Dutch Open op het programma stond.
De Bonte Wever was voor het eerst in het bestaan strijdtoneel van de Dutch Open, dat al vanaf 1973 georganiseerd wordt. Op vrijdag 31 januari vond allereerst het koppeltoernooi plaats voor zowel dames als heren. Op zaterdag 1 februari begon het single-toernooi en op zondag was de grote finaledag, met verder het junioren-, aspiranten- en miesjestoernooi. Op zaterdag speelden 2434 heren en 279 dames het singlestoernooi.Maar liefst 375 kinderen kwamen zondag 2 februari naar Assen. Onder hen 199 junioren, 145 aspiranten en 31 meisjes. Evenals bij de “grote” dames en heren werden ook de finales in deze categorieën op het grote podium gespeeld voor bijna 3000 uitzinnige toeschouwers.
Vrijdag dus het koppeltoernooi… Namens de DBBR kwamen onder meer Rilana Erades (met Samantha Rupke) en een onvervalst DBBR-koppel in de personen van Bianca Los en Ellis Burink in actie. Zij zaten in dezelfde sheet en wisten dus dat niet beiden tot de finales zouden kunnen doordringen. Ze troffen het niet met de loting, want in delfde sheet zaten ook, naar later bleek, de kampioenen: Lorraine Farlam en Anastasia Dobromyslova. Zowel Erades/Rupke als Burink/Los vonden hun Waterloo in de sheet tegen dit koppel.
Bij de heren waren de koppels succesvoller. Mimoun Haouli haalde samen met de jonge Jerry de Vos nog de vierde ronde, maar daar stopte het. Dennis van de Laar en Perry Noordermeer begonnen sterk aan het toernooi, maar moesten hun meerdere erkennen in Pieter Bloksma en Andy Fordham. Vooral The Viking was erg op dreef. Danny Azier en Dennis Verhaegen kenden eveneens een goede start, maar het duo Mark Pattison en Marc Lee maakte een einde aan de aspiraties van het United-koppel. Wim Mink en Sam Denis verloren van een gerenommeerd koppel in de personen van Tony Martin en Robert Wagner in hun sheet. Voor Arjan v.d. Meij en Thimo v.d. Zwaan eindigde het toernooi al in een vroeg stadium en dezelfde sheet.
Johan Meijer en Remon Verweij baanden zich een weg in het toernooi en wisten onderweg wat reputaties te doen sneuvelen. Van de 1014 gestartte koppels wisten zij de laatste 32 te bereiken en dat is een grootse prestatie. Het Crazy House en Shanghai-duo moest het toernooi verlaten na verlies te hebben moeten incasseren tegen Co Stompé en zijn maatje.
Het singletoernooi dan. Bianca Los trof het niet met de loting en trof “Racing Angel” Sharon Prins. Die bleek een maatje te groot. In een sheet met onder andere Floortje van Zanten wist Ellis Burink de eerste partij nog te winnen, maar een ronde later verloor zij nipt. Rilan Erades zat in dezelfde sheet als Prins en Los. De sheetfinale ging tussen de Zoetermeerse en de Voorschotense. In een spannende strijd wist Erades door te dringen naar de zondag door Prins met 3-2 te kloppen. Ook Lorraine Farlam werd verslagen door Rilana, het was Danielle IJpelaar die in de kwartfinale alsnog een einde maakte aan haar toernooi, maar met een plek bij de laatste acht schaart Rilana Erades zich opnieuw bij de top van de wereld.
Bij de heren troffen Johan Meijer en Owen van der Vlugt elkaar in dezelfde sheet. Owen bleek van deze twee de sterkste, maar sneuvelde een ronde later alsnog. Remon Verweij, die een dag eerder nog zo succesvol was met Meijer aan zijn zijde, moest het afleggen tegen de latere sheetwinnaar Danny Blom in de derde ronde. Erwin Vossen wist zich, evenals Sam Denis en Dennis Verhaegen, als sheetwinnaar te kronen en mocht zondag aantreden bij de laatste vierenzestig.
Het lukte Sam Denis helaas niet om de laatste 32 te bereiken, hij verloor met 4-2 van Vincent Kamphuis. Verhaegen kwam tegenover Darryl “The Dazzler” Fitton te staan en wist de Engelsman met 4-2 te verslaan. Vossen ontdeed zich vervolgens ook van zijn tegenstander van dat moment en schaarde zich eveneens bij de laatste 32. De druk neemt toe, want verlies betekent exit toernooi. Maar beide heren weten zich staande te houden en winnen hun partij. Zo staan er dus twee DBBR-spelers in de achtste finales en weten zij ook dat er al 2418 spelers uit het toernooi liggen. Vossen moet in de achtste finales echter passen en wordt op waarde geklopt. Verhaegen weet zijn goede spel van de dag nog een rondje een passende gevolg te geven door de Brabander Van der Zande te elimineren en stuit in de kwartfinales op de Deen Vladimir Andersen. De getructe en doortrapte Scandinaviër houdt Verhaegen uit de halve finales en dus van de televisie, maar al met al mag hij terugkijken op een buitengewoon geslaagde editie van de Dutch Open.
Kortom: De DBBR-spelers en speelsters hebben zich op een goede wijze geprofileerd aan het (inter)nationale publiek. Velen van hen zullen ook tijdens de Dutch Open 2015 opnieuw te bewonderen zijn.