Prima weekeinde DBBR jeugd

Zaterdag 24 april stond alweer de 9e spelronde in de jeugd LACO competitie op de rol. Het 1e DBBR team speelde zijn laatste wedstrijd  uit tegen D.B.A. en stelde met een overwinning de 2e plek op de ranglijst veilig. De dag erna was er persoonlijk succes voor Lars Plaisier die het NDB  Open Midden Nederland toernooi won.

Singles: 

Jeroen Onderwater begon namens het team van coach Arjan van der Mey aan de partij tegen het op de 4e plek staande DBA. De openingspartij ging helaas met 0-3 verloren zodat Kenzo Honsbeek het in de 2e partij weer recht kon trekken. Maar ook deze jonge DBBR speler ging er, zo als dat heet,met 0-3 af.  Hierna was Bas Leeflang aan de beurt en deze speler zette de weg in naar herstel. Met een prachtige 3-0 winstpartij, bracht hij de opgelopen achterstand terug tot 1-2. In de 4e pot zette Lars Plaisier deze ingeslagen weg voort. Het ging wel iets moeizamer maar de 3-2 zege met o.a. een 180-er, bracht de gelijkmaker in de partij op het bord. Als laatste in deze ronde ging Jessy Beugelsdijk naar de oche. Overtuigend won hij met 3-0 zijn partij en zette dus eigenhandig de DBBR mannen op voorsprong.

Koppels:

Bas en Jessy begonnen deze ronde met een verlies partij (2-3) o.a. met een 180-er van een van de tegenspelers. Ook de 2e partij namen dezelfde DBBR spelers voor hun rekening. Zij revancheerde zich  door met 3-1 te winnen en zodoende de voorsprong weer te nemen in deze wedstrijd. Kenzo en Lars vervolgden de koppelpartijen en in de 1e wonnen zij nipt met 3-2 hun partij. In de 4e en laatste pot  in deze ronde won het zelfde duo wederom met 3-2 mede dankzij een knappe  onehundredandeighty (zijn 2e die dag) van Lars. Door de voorsprong van 6-3 op dat moment, wist het DBBR team reeds zeker dat de overall overwinning vandaag een feit was.

Team game en solo:

De laatste 2 onderdelen vandaag leverden wisselend succes op. De teamgame werd een prooi voor de winnaar vandaag maar Jeroen, die de slotpartij oor zijn rekening nam, verloor deze met 0-3.  Hierdoor werd de eindstand bereikt van 7-4 in het voordeel van de bezoekers.

Door de 2e plek die nu definitief bereikt is, gaat het team met goed gevoel naar de finale dag. Wie weet valt en wat te halen die dag gezien het vrij constante goede spel van de jonge regiogenoten.

Lars Plaisier:

Zondag 24 april was een dag om in te lijsten voor Lars. Hij bereikte op de NDB Ranking Open Nederland de finale.  In deze finale was hij zijn tegenstander (Ricardo v d Vloet ) met een knappe 3-1 de baas. Zo werd hij winnaar van dit Ranking toernooi zowaar een knappe prestatie en sloop  hij door dit resultaat de top 10 binnen van de Nationale ranking!

 

Peter van der Heijden.