Ramses Sjaffies tweede van Nederland

Zondag 11 juni gingen de DBBR bekerwinnaars Ramses Sjaffies, de strijd aan in Nijkerk met de andere 20 bekerwinnaars van de diverse dartbonden van de NDB om de Nationale titel. Voor enkele spelers van het team uit Roelofarendsveen was dit zelfs  de 2e finale dag op rij. Een kort verslag van de dag is afkomstig van de NDB site:

“Afgelopen zondag stonden in Sporthal Corlaer de Landelijke Bekerkampioenschappen op het programma. De Dapp’re Strijders van de DORA kwamen naar Nijkerk om hun titel te verdedigen, nog een keer winnen en ze zouden voor het eerst in de geschiedenis de titel drie keer op rij winnen. Het mocht niet zo zijn, in de kwartfinale verloren ze van de latere winnaar Xtreme Sport 4 (TDV).
Er zaten zoals altijd weer een aantal spannende wedstrijden tussen. De kwartfinale tussen Ramses Sjaffies (DBBR) en Ouwe Vat 1 (FDB) was tot de laatste pijl spannend. Uiteindelijk viel de dubbel voor Ramses Sjaffies (DBBR) net iets eerder.

In de eerste halve finales komt Xtreme Sport 4 (TDV) met 3-1 uit de singles.  Daarna hadden ze aan 1 koppel genoeg om Oranjebar Lions (PDB) te verslaan.
De tweede halve finale tussen Ramses Sjaffies (DBBR) en Mook’s Bulldogs (DID) is na de singles gelijk, 2-2. Ook in de koppels gaan de punten twee kanten op en de teamgame moet de beslissing brengen. Deze wordt gewonnen door Ramses Sjaffies, en zij gingen het in de finale opnemen tegen Xtreme Sport 4.

De finale lijkt spannend te beginnen, de eerste 2 singles komen beide op 2-2, maar worden ook beide gewonnen door Xtreme Sport 4. In de volgende 2 singles viel er al snel een 3-0 voor Xtreme Sport 4, waarna Ramses Sjaffies het eerste punt binnenhaalde. De koppels konden de beslissing brengen en dat gebeurde ook in het eerste koppel. Xtreme Sport 4 (TDV) wint de Landelijke Bekertitel.
Jan Huiskes van Xtreme Sport 4 wist deze dag ook nog een 170 finisch uit te gooien.

In de poule waar Ramses Shaffies speelden met  H.e.i.n.e.k.e.n.  en Manhattan Players werd 2 x gewonnen dus plaatsten zij zich voor de kwartfinale.

Uitslagen kwartfinale’s:
Oranjebar Lions (PDB) – Herrie in ’t Hof (RDO) 4-2
Xtreme Sport 4 (TDV) – Dapp’re Strijders (DORA) 4-2
Ramses Sjaffies (DBBR) – Ouwe Vat 1 (FDB) 4-3
Broken arrows (BDC) Mook’s Bulldogs (DID) 2-4

Uitslagen halve finale’s:
Oranjebar Lions (PDB) – Xtreme Sport 4 (TDV) 1-4
Ramses Sjaffies (DBBR) – Mook’s Bulldogs (DID) 4-3

Uitslag finale:
Xtreme Sport 4 (TDV) – Ramses Sjaffies (DBBR) 4-1.

De NDB feliciteert Xtreme Sport 4 (TDV) met deze geweldige prestatie! De selectie van het kampioensteam bestond dit seizoen uit: Mario Robbe, Jan Huiskes, Willy van de Wiel, Tony Martinez, Leon de Geus, Benito van de Pas en Daniëlle IJpelaar.”

Het team van Ramses Shaffies bestond  dit beker seizoen uit: Sjors van Veen, Ferry van Veen, Ronald Scholten, Johan van Velzen, Richard Kleinlangenhorst, Jurgen Stap en Jan van Veen.  Sjors van Veen was deze dag in absolute topvorm en noteerde maar liefst 15 x een 180- score .  Op 2 juli krijgt het team wederom een kans een gooi te doen om de Nationale Titel en nu als ere-divisie kampioen van de DBBR.

Met dank aan de NDB site en vanaf de ZIJLIJN (foto).

Peter van der Heijden.