Start DBBR Competitie uitgesteld tot minimaal januari 2021

Door de zure appel heen bijten. Dat is de boodschap vanuit de NDB tijdens een spoed online teams vergadering waaraan wij hebben deelgenomen.

De Laco, Superleague en NDB Rankings zullen in ieder geval worden uitgesteld tot Januari 2021. De Dutch Open inschrijving zal ook nog niet open gaan op 1 Oktober 2020. Daarbij is het advies gegeven aan alle lid organisaties om niet te gaan starten met de regionale competitie en deze ook uit te stellen tot Januari 2021. Dan is het mogelijk, als alles het toelaat, om een halve competitie te organiseren. Dit advies zullen wij als DBBR overnemen, waarom? Dat leggen we in onderstaand bericht verder uit want alle voorbereidingen waren getroffen om te gaan starten in de week van 14 September 2020.

Bij een eerdere online meeting vanuit de NDB met alle lid organisaties hebben wij het advies gevolgd om voorbereidingen te treffen seizoen 2020-2021. De onzekere situatie waarin we ons toen bevonden zou het toelaten met o.a. het sportprotocol te kunnen gaan starten. Helaas blijkt nu dat er in de praktijk deze regels, het horeca- en sportprotocol, welke zijn gesteld niet overal goed gehanteerd worden. Daarnaast is er in de persconferentie van vorige week ook duidelijk geworden dat we regels gaan krijgen welke niet overal gelijk zijn. De regionale gemeentes en de daarbij behorende noodverordeningen krijgen meer vrijheid naast de landelijke regels. Het kan dus zo zijn dat er andere regels zijn in het afgebakende gebied/regio in de Horeca. Er zijn al gemeentes in Nederland welke zich alleen nog maar houden aan het Horeca protocol en hierop ook controleren met de daarbij behorende boetes. Dit is uiteraard geen wenselijke situatie voor ons als darters en de Horeca gelegenheden.

Deze mededeling roept uiteraard vragen op bij jullie. De belangrijkste is waarschijnlijk wel wat er met het inschrijfgeld zal gebeuren? Daar kunnen wij helaas nog geen duidelijkheid over geven. De NDB heeft in deze spoed vergadering aangegeven dat zij 2 begrotingen gaan maken en dat de afdracht welke wij aan hun overmaken nog uitgewerkt moet worden. De verwachting is dat zij dit in Januari aan alle lid organisaties gaan communiceren. Als we kunnen gaan starten in Januari, waar we met zijn allen heel erg op hopen, zullen wij uiteraard ook kijken naar welk bedrag er word gerestitueerd qua inschrijfgelden.

Wij zullen aankomende week een uitnodiging toesturen aan alle teamcaptains om een online meeting van DBBR bij te wonen. Hierbij willen wij jullie overige vragen beantwoorden omtrent Corona en deze beslissing in een Teams-vergadering. Deze zal plaatsvinden op Maandag 31 Augustus van 20:15 uur en zal ongeveer een uur duren, inloggen zal mogelijk zijn vanaf 20:00uur.

Naast dit bericht met een uitermate teleurstellende mededeling willen wij een dank uitspreken aan alle teams welke zich flexibel hebben opgesteld in de afgelopen periode en o.a. speelavonden hebben verzet.

We blijven ons bevinden in een onzekere periode waarbij het langere tijd goed leek te gaan. Wij hopen dat jullie allen gezond zijn en vooral ook blijven. Let op elkaar en houdt je aan de regels vanuit de overheid zodat we snel weer onze geliefde sport in competitie verband kunnen starten.

Met sportieve groet,
DBBR Bestuur

We verwijzen u graag ook nog even door naar het bericht van de Nederlandse Darts Bond > Klik hier