Sterk herstel DBBR LACO heren. Ook dames winnen!

laco

Zaterdag 26-11 speelde het DBBR LACO team al weer zijn 4e wedstrijd dit seizoen. Thuis werd er aangetreden tegen SDC. Het werd een zeer ruime overwinning voor de ploeg van John van der Mey, wat de DBBR, na de verloren pot in de vorige ronde, weer terug bracht op de 1e plek op de ranglijst!

Singles:

Dennis Verhaegen en Andre Ligthart beten de spits af deze middag in de LDV.  Andre verloor zijn partij helaas met 2-3 maar Dennis maakte dit ruimschoots goed door met 3-1 zijn partij te winnen. In de laatste partij waren er 3  180-ers te bewonderen ( 2 voor Dennis). Johan van Velzen en Henny van der Ster gingen hierna als nr. 3 en 4 aan de slag. Het werden 2 knappe overwinningen voor de thuisploeg die resp. met 3-1 en 3-0 binnengesleept werden. Alle 4 de spelers in beide matches noteerden een maximale score.  Arie van den  Eijkel en Nick van der Linden gingen hierna aan de bak om de verkregen voorsprong trachten uit te breiden. Beiden slaagden in de opzet want met 3-2 voor Arie (wel een 180-er tegen)  en 3-0 voor Nick werd de tussenstand rap opgevoerd naar 5-1. Dustin Straver en Ronald Boot waren de volgende spelers die aantraden. Dustin, ondanks een 180-er in zijn partij, verloor helaas met 1-3 maar Ronald was te sterk voor zijn opponent en won gedecideerd met 3-1. De afsluitende single was voor Ferry van Veen die ook gesteund door een 180-er, met 3-1 zijn partij in het voordeel van de DBBR wist te beslissen. Stand:  7-2 !

Koppels:

Arie (vd E) samen met Dustin startte dit onderdeel deze middag. Wederom werd de buit binnengehaald want oa door een 180-er van Arie, was 3-1 goed voor het 8-ste punt. Aan Andre en Nick de dankbare taak de overwinning vandaag veilig te stellen. Team DBBR  slaagde in deze opdracht want met een benauwde 3-2 zege (met oa een 116 finish van Nick) was de overwinning reeds een feit. Johan en Henny vervolgde hierna hun koppelpartij. Beiden konden de maximale score een keer laten bijschrijven maar konden niet voorkomen dat deze pot met 1-3 naar SDC ging. Dennis en Ferry maakte dit slippertje echter weer goed door met 3-1 (Ferry 1 x 180) de tegenstanders weer op aarde te zetten.

Trio en solo partij(en).

Johan Meyer mocht van de reservebank komen en samen met Dustin en Nick ( 1 x 180 voor Nick) werd wederom de winst (2-1) veilig gesteld. Hierna kwam ook Arie van Iterson in de wei en samen met Dennis (weer een 180-er voor hem)  en Ronald klopten zij de tegenstander fraai  met 2-0. De laatste partij in deze ronde  werd weer een winst partij. Johan, Henny (beiden 1 x 180 in deze pot) en Ferry sloten deze sessie af met 2-1 winst waar de tegenpartij nog wel een 180 score wist te produceren.

De eindoverwinning kreeg nog meer glans doordat Johan Meyer , naar voren geroepen voor de laatste partij deze succesvolle middag, met liefst 4-0 gehakt maakte van zijn tegenstander. De eindstand van 14-3 is daarom bijzonder fraai te noemen. Het bracht de ploeg, zoals eerder gezegd, weer terug op de 1e plaats op de ranglijst.

Komende wedstrijd is alweer  zaterdag 3-12 als uit tegen DSWN de competitie vervolgd wordt. Ook dit team leed net als de DBBR en ook RDB maar 1 nederlaag. Van overschatting kan dus geen sprake zijn voor het team van coach John.

De dames van de DBBR streden deze dag ook thuis en ook SDC was de tegenstander. Met een mooie zege van 8-3 voor de DBBR meiden, werd SDC vaster op de laatste plaats gedrukt. Wellicht later nog een kort verslag van deze 2e winst partij dit seizoen…..

Peter van der Heijden.