UITGELICHT: DBBR Eredivisie seizoen 2017/2018 DEEL #1

In ons dossier UITGELICHT bekijken we de eredivisie teams, wie zijn er bij gekomen, wie zijn er weg en wat zijn de kansen voor dit seizoen. We beginnen deze week met twee teams die beide kans gaan maken op de titel. We hebben het dan over Ramses Sjaffies en Murhpy’s One.

Rames Sjaffies, Roelofarendsveen 
Bij de Ramses Sjaffies zijn er geen spelers vertrokken, maar daar moeten we wel bij zeggen dat ”Good Old” Jan van Veen bijna geen wedstrijden meer speelt en dat Jurgen Stap er echt als pure reserve bij zit. Maar met André Ligthart hebben ze toch wel versterking gehaald uit Alphen a/d Rijn. Ligthart speelde afgelopen seizoen voor Nul182 en deed dat zeer verdienstelijk, al was het einde van het seizoen wel iets minder dan we van hem gewend waren! maar goed Ligthart heeft de perfecte mentaliteit en knokt zich wel terug naar zijn ”oude” niveau.  

Vorig seizoen won Ramses Sjaffies zowel de DBBR Supercup, de DBBR eredivisie als de DBBR beker, het zal lastig worden om deze ”TRIO” te evenaren maar met de nuchtere kijk van deze jongens durf ik het ook niet helemaal uit te sluiten.

Tijdens het landelijke bekerkampioenschap werden de mannen uit Roelafarendsveen knap runner-up, oftewel 2e van Nederland en tijdens het algeheel eredivisie kampioenschap was de kwartfinale het eindstation. 

Met vier spelers in de DBBR LaCo kunnen we de Ramses Sjaffies ook daar hofleverancier van noemen!
(Ferry van Veen, Sjors van Veen, André Ligthart en Johan van Velzen)

De speellocatie van de Rames Sjaffies is ook dit seizoen Café de Pepersteeg in Roelofarendsveen.

Het volledige team van de Ramses Sjaffies bestaat uit:
Richard Kleinlangenhorst
André Ligthart
Roland Scholten
Jurgen Stap
Jan van Veen
Ferry van Veen
Sjors van Veen (captain)
Johan van Velzen

Murphy’s One, Hillegom 
Vorig seizoen was het net niet voor Murphy’s One, toen nog onder de naam Square Point. In de eredivisie kwamen ze een paar punten te kort om het Ramses Sjaffies echt moeilijk te maken en in de DBBR beker gingen ze ook in de halve finale onderuit tegen de Ramses Sjaffies. Thimo v/d Zwaan is vertrokken hij gaat zijn geluk zoeken in de 1e divisie bij Showtime Hogewoerd. Maar met Danny Azier is er wel een hele ervaren speler gehaald uit Leiden. Wel zal Azier flink moeten gaan trainen om een plekje in de basis vier te veroveren.

Ik denk als het team zo goed als het hele seizoen compleet is dat ze zeker in de nek blijven hijgen van Ramses Sjaffies, al vind ik de basis met vijf spelers wat klein, er vanuit gaande dat Timo meer captain zal zijn dan speler!

Dan nog een Cultuurshock, aankomend seizoen verhuizen de mannen van Lisse naar Hillegom en ze gaan op de vrijdagavond spelen. De nieuwe locatie is Murphy’s Law, een locatie die naar mijn weten nooit eerder een eredivisie team huisveste.

Het volledige team van Murphy’s One bestaat uit:
Danny Azier
Arie van den Eijkel
Dennis Verhaegen
Erwin Vossen
Gertjan van der Wolf
Timo van Zundert (captain)

Volgende week nemen we vijf teams onder de loep die vorig jaar nog 1e divisie speelde. We hebben het dan over Sakkiemoto’s uit Leiden, Wels Angels uit Noordwijk, D.C. Decima uit Leiden, O.B. United uit Roelofarendsveen en Backstage uit Alphen a/d Rijn.