UITGELICHT: DBBR Eredivisie seizoen 2017/2018 DEEL #2

In ons dossier UITGELICHT bekijken we de eredivisie teams, wie zijn er bij gekomen, wie zijn er weg en wat zijn de kansen voor dit seizoen. Deze week bekijken we de teams die gepromoveerd zijn. Voor alle gaat het een zwaar seizoen worden, maar één ding is zeker minimaal één van deze vijf teams speelt volgend seizoen wederom in de eredivisie.

Sakkiemoto’s, Leiden
De Sakkiemoto’s raakte geen enkele speler kwijt en wisten zich met Wim Mink te versterken voor komend seizoen. Met Ronald Boot als absolute kopman verwacht ik dat Sakkiemoto’s wel is in de top 10 terecht zou kunnen komen, mede door het door promoveren van vijf teams naar de eredivisie. Een aantal jaren geleden promoveerde de Sakkiemoto’s ook maar vlogen ze er keihard weer uit, en dat zal ze nu niet gaan gebeuren.

Het volledige team bestaat uit: 
Oscar Boef
Ronald Boot
Peter van de Broek (captain)
Erik de Graaff
Patrick van Iterson
Wim Mink
Henrico Roelandse
Mark de Wolf

De mannen van de Sakkiemoto’s spelen hun thuiswedstrijden in Café Rembrandt in Leiden. 

Wels Angels, Noordwijk
Jawel ook Noordwijk heeft weer een team in de eredivisie, of Wels Angels ook echt wat te zoeken heeft in de eredivisie vraag ik me echt af, het team wilde eigenlijk helemaal niet promoveren maar door gebrek aan beter op de promotie/degradatie dag overkwam het ze! Met JP v/d Bent hebben ze wel een hele sterke kopman, maar hij is kwetsbaar! Als hij ze kop niet in de wind gooit kan hij samen met o.a. Ron Harskamp het team op sleeptouw nemen en dan is degradatie ontlopen misschien nog wel mogelijk.

Het volledige team bestaat uit: 
Jan-peter van der Bent
Jack van der Bent
Ron Harskamp (captain)
Erik Lindhout
Ronald van der Meer
Andre van der Niet
Robertino Zonneveld
Marco Zonneveld

De mannen van de Wels Angels spelen hun thuiswedstrijden in Café de Wels in Noordwijk

D.C. Decima, Leiden
De jongens van de DC Decima wisten net als de jongens van de Wels door gebrek aan beter door te dringen tijdens de promotie/degradatie dag, ze raakte een vaste waarde kwijt met Aad Benning maar wisten dit goed op te vangen door Sjors Hartman aan te trekken, ja met Sjors en Jos van Klaveren als kopmannen en de talentvolle Samir Pol en Martin van Mieloo kunnen ze nog een eind komen, de vraag is wel hoe gaan ze met harde klappen om! Als die die klappen goed kunnen verwerken gaat het onderin nog heel spannend worden en is DC Decima op voorhand zeker geen degradatie kandidaat.

Het volledige team bestaat uit: 
Herman Glasbergen
Daan Hagebeek
Sjors Hartman
Jos van Klaveren (captain)
Martin Mieloo
Samir Pol

De mannen van DC Decima spelen hun thuiswedstrijden in Café de Decima in Leiden.

O.B. United, Roelofarendsveen
Café de Pepersteeg heeft er naast de gedoodverfde kampioenskandidaat Ramses Sjaffies nu nog een team bij in de eredivisie. O.B. United wist afgelopen seizoen nadat eerdere pogingen nipt mislukte wel de titel te pakken, het team bleef volledig in takt en met aanwinst Marcel Sjardijn kan dit team net als de Sakkiemoto’s wel is gekke dingen gaan doen! Maar voor hun zal ook gelde hoe gaan ze de klappen verwerken, want die gaan er zeker komen. Zoals ik de jongens ken zijn ze zeer nuchter, maar of dat genoeg is om je veilig te spelen.

Het volledige team bestaat uit: 
Jan Bakker
Arjan van den Berg
Sjors Elstgeest
Jan de Koning
Jan van der Meer (captain)
Ronald van der Meer
Marcel Sjardijn
Jeroen Vreeken
Barend Vreeken

De mannen van O.B. United spelen hun thuiswedstrijden in Café de Pepersteeg in Roelofarendsveen. 

Backstage, Alphen a/d Rijn
En naast Café de Pepersteeg heeft ook Paul’s Darthuis twee teams die uitkomen op het hoogste niveau. Nul182 en nu komt naar als ‘’lucky’’ nummer drie Backstage bij. Dit team met vooral spelers uit de Groene Hart competitie (wilde bond) heeft twee bekende voor mij aan boord Rob en Xaviera van Ankeren. De rest van de spelers zeggen mij niet zo heel veel waardoor het afwachten is of ze echt een rol van betekenis kunnen gaan spelen in de eredivisie. Gezien het feit dat ze afgelopen seizoen derde werden in de 1e divisie zijn er dus minimaal twee teams sterker gebleken. Misschien met wat extra training kunnen ze toch nog voor verrassingen zorgen aankomend seizoen.

Het volledige team bestaat uit: 
Rob van Ankeren (captain)
Xaviera van Ankeren
Kees de Bruijn
Kevin van de Heuvel
Gerard de Joode
René Tak
Jan Zaal
Jim Zendman

De mannen en vrouw van Backstage spelen hun thuiswedstrijden bij Paul’s Darthuis in Alphen a/d Rijn.