UITGELICHT: DBBR Eredivisie seizoen 2017/2018 DEEL #5

In ons dossier UITGELICHT bekijken we de eredivisie teams, wie zijn er bij gekomen, wie zijn er weg en wat zijn de kansen voor dit seizoen. Afgelopen week hebben we UITGELICHT een weekje uitgesteld in verband met het overlijden van het DBBR erelid en icoon Jilles Vermaat.

Deze laatste week bekijken we twee teams die voor mij niet te pijlen zijn. We hebben het dan over Fast to Zero en The Dominators.

Fast to Zero
Dit team heeft drie nieuwe spelers aangekocht in de personen van Dustin Straver, Marco Custers en Koen den Hollander. Danny Azier en Wim Mink verlieten het ‘Leidse’’ schip. Als je dan naar het complete team kijkt met Alex Mos en Arie van Iterson er ook nog bij ja dan zou je denken dat het toch wel richting de top 6 zou moeten gaan, maar goed er zijn nog wat teams die strijden om die plek 4, 5 en 6, dus ik verwacht in die regio veel stuivertje wisselen. Mocht Fast to Zero zich in de toekomst nog verder kunnen versterken met bijvoorbeeld John Zandbergen dan is het team zeker top 5 waardig.

Het volledige team van Fast to Zero ziet er als volgt uit
Marco Custers
Koen den Hollander
Arie van Iterson (captain)
Alex Mos
Dustin Straver

Fast to Zero speelt zijn thuiswedstrijden bij Poolcafe het Levendaal

Dominators
Weinig veranderingen bij het team dat van Voorschoten naar Leiden verhuisde. Vorig seizoen tegen het einde was het nog heel even spannend of ze zich veilig zouden spelen maar dit lukte uiteindelijk toch wel overtuigend. Ik voorzie ook dit seizoen geen problemen voor dit team om zich te handhaven in de eredivisie. Een plekje rond de 7e a 8e plek zal het uiteindelijk wel gaan worden. Misschien in de toekomst een keertje ergens een versterking halen en dan kan het team zich nog hogerop werken in de rangorde van de dbbr eredivisie.

Het volledige team van The Dominators ziet er als volgt uit
Danny Gietman (captain)
Hennie van den Hoogen
Ramon van Laar
Sipke Wielinga
Dennis Winkelman

The Dominators spelen hun thuiswedstrijden in Café Sante in Leiden.