1. Wat heb ik nodig om te darten?
Om te darten, heb je behalve een dartsbord en 3 dartspijlen, ook een ruimte van minimaal 3m bij 1,5m nodig. Deze ruimte is nodig om op een goede wijze te kunnen gooien.

2. Is darten een dure sport?
Goede dartspijlen zijn al te koop vanaf €9,95 borden vanaf €20,- Zeker om te beginnen is het beter, niet gelijk hele dure pijlen te kopen. Let op een pijl die bij je past want dat is heel persoonlijk, het moet voor jou goed voelen met gooien. Het is niet hoe duurder de pijl hoe beter je gooit!

3. Kan iedereen leren darten?
Ja iedereen kan leren darten, alleen zal de één het sneller leren en beter worden dan de ander. Maar als je darten leuk vindt kun je het leren.

4. Waar kan ik leren darten?
De DBBR heeft een eigen jeugdafdeling. Het thuishonk van de jeugd bevind zich in Leiden, Café Santé.
Vind je het leuk om een af en toe een pijltje te gooien tegen leeftijdgenoten, of wil je het een keer proberen, kom dan eens langs. Meer informatie kun je krijgen via info@dbbr.nl of via onze jeugdpagina op onze website.

Je kan je ook aanmelden voor de whatsapp groep waarin alle informatie m.b.t. trainingen en toernooien : klik hier

  • Deze app is bedoeld voor alle ouders en deelnemers van de trainingen en/of jeugdtoernooien.

5. Hoe oud moet je zijn om te mogen darten?
Op zich is er geen leeftijdsgrens voor het darten, maar je moet wel de pijl over een bepaalde afstand in het bord kunnen gooien. Vaak kan je vanaf een jaar of 6 beginnen met trainen. Dit natuurlijk wel onder begeleiding van een volwassene. Dit is heel belangrijk, aangezien darts heel scherp zijn, en het laatste wat je wil is iemand verwonden of pijn doen!

6. Hou oud moet je zijn om mee te kunnen doen aan een toernooi?
Op zich is er geen leeftijdsgrens voor het darten, er zijn veel jeugdtoernooien waar mini’s welkom zijn voor leuke dartsspelletjes. Om aan echte wedstrijden mee te kunnen doen moet je kunnen rekenen. Ons advies voor deze groep darters is dat ze minimaal in groep 4 moeten zitten om goed mee te kunnen doen.

7. Zijn er andere dartsregels voor de jeugd?
Nee, er zijn geen afwijkende regels voor echte wedstrijden. Het bord hangt ook op dezelfde hoogte.

Heb jij ook een vraag aan de DBBR? stel deze dan via info@dbbr.nl