LaCo staat voor landelijke competitie en is een competitie tussen aangesloten lidorganisaties. In seizoen 2022-2023 gaan 14 herenteams en 10 damesteams, verdeeld over poules, strijden om de titels. Een herenteam bestaat uit 9 spelers en een vrouwen- en jeugdteam bestaan uit 5 spelers. In totaal worden er tien speeldagen georganiseerd die allemaal op zaterdagen worden afgewerkt. Ieder team ontmoet elkaar twee keer en zo strijden zij in de poule voor een plek voor de Play-Offs en eventueel de finaledag. Bij de heren en dames gaan de beste 8 teams de strijd met elkaar aan op deze Play-Offs en uiteindelijk blijven er vier per categorie over die gaan uit maken wie LaCo Kampioen van Nederland wordt.

De DBBR is momenteel 5x Nederlands kampioen LaCo geworden, dat is iets om trots op te zijn met zijn allen.

Wil je meer informatie over de LaCo dan kan je ons uiteraard contacten via info@dbbr.nl of neem contact op met de LaCo Captains en/of Managers.

Heren Arie van Iterson / Arjan van der Mey

Dames Helen Hofland / Rilana Erades

Om je rechtstreeks te plaatsen voor ons LaCo team dien je de Rankings af te gaan. Bij de heren zullen de nummers 1 tot en met 4 van de eindranking worden gevraagd en bij de dames de nummers 1 en 2 van de eindranking. Voor de data van de Rankings zie onze toernooi agenda. Onder het kopje toernooien staat ook ons Ranking Reglement.

Het spelformat is voor de heren en de dames/jeugd verschillend. Bij de heren worden er 9 singles gespeeld, 4 koppels, 3 triples en 1 sologame. Bij de dames en de jeugd worden er 5 singles, 4 koppels, 1 teamgame en 1 sologame gespeeld.

Zie hieronder de website van de Nederlandse Dart Bond met meer informatie over de LaCo :

https://www.ndbdarts.nl/competities/landelijke-competitie/item/227-laco