Weer succes voor Lars Plaisier op ranking wedstrijden.

Zondag 23 april werd de laatste Ranking wedstrijd gespeeld van dit seizoen. Na de succesvolle editie in Leiden onlangs, gingen de darters die strijden om een plek in de Nederlandse selectie ditmaal naar  Sportcentrum Hoenderdaal in Driebergen-Rijsenburg.  In totaal gingen 64 heren A, 81 heren B, 45 dames, 68 junioren, 17 meisjes en 39 aspiranten en 8 minder valide darters de strijd met elkaar aan.

Bij de heren was Leidenaar Kristiaan de Boer de beste regio genoot, door na o.a. in de kwartfinale topper Rick Hofstra met 4-3 te hebben verslagen, net in de halve finale ten onder te gaan tegen Willem Mandigers. Met 3-4 was de tegenstander net te sterk.

De dames waren vertegenwoordigd door o.a Sabrina Mulder die het verst kwam en die in de 1/8 finale haar Waterloo vond.

De junioren waren o.a. vertegenwoordigd door Moreno Blom, de best presterende DBBR in deze groep vandaag. Na 3 knappe overwinningen moest hij in de kwartfinale helaas  buigen voor Henk Snijder (0-3).

Bij de aspiranten werd er weer een succes geboekt door Lars Plaisier. Na de vorige editie in leiden gewonnen te hebben, ging de jongeling uit Noorden wederom uitstekend van start deze dag. Na 3 redelijk makkelijke overwinningen werd in de halve finale nipt gewonnen van Kevin Lasker (3-2).  In de finale was Marcel Bus de tegenstander en weer won Lars zijn partij met 3-2 om tot winnaar van deze groep uit geroepen te worden. In het totaal overall klassement bereikte hij hierdoor zeer knap de 2e plek! Een felicitatie waard.

Peter van der Heijden.