Weer zege 1e Laco jeugdteam.

Kort na de vorige gewonnen wedstrijd, stond er zaterdag 12 maart  alweer een wedstrijd op het programma. Er moest aangetreden worden in de uitwedstrijd tegen DVO 2 waar in de 1e wedstrijd ruim met 9-2 van was gewonnen. Ook dit keer bleven de jongens van Arjan aan de positieve kant van de score. De overwinning ging onder meer gepaard met fraaie scores en uitstekend finish werk!

Singles: Jeroen opende het bal en zette meteen de toon voor de middag. Hij liet zijn tegenstander kansloos en was zelfs 100% op zijn dubbels.  Vooral de 97 en 68 finishes (beide met 2 darts) waren indrukwekkend. Met 1-3 won hij overtuigend. In partij no.2 deed Bas het ook voortreffelijk. Met een zeer fraaie 0-3 produceerde hij voor zijn team het 2e wedstrijdpunt!  Jouri-Pepijn (JP in het vervolg) vervolgde de successtory van deze middag door ook zijn partij te winnen. Met 2-3 was dit een iets spannender partij dan de voorgaande. JP produceerde trouwens wel in deze pot de 1e  180-er van de dag! Kenzo mocht hier na aantreden tegen de sterkhouder van DVO, L. de Witte. De thuisspeler opende de wedstrijd fraai met 180 om vervolgens Kenzo achter de feiten aan te laten lopen. Met 3-1 pakte DVO de 1e zege van de middag. In de laatste single van deze ronde trad Lars aan en maakte het verliespunt van de vorige partij knap ongedaan. Ondanks dat deze tegenstander begon met 180 won  Lars met een zeer duidelijk 0-3 zege deze pot. Fraai was de 92 finish (S B, 17 en Bulls-eye) die deze overwinning extra glas gaf.  Tussenstand na de singles: 1-4 voor de Leidse spelers.

Koppels: Jeroen en Lars beten de spits af en lieten ondanks dat de boog wat minder gespannen leek, de tegenstanders kansloos door met 0-3 te winnen. Nog 1 punt restte de ploeg van Arjan voor de voorlopige eindzege en hiervoor kwamen Bas en Kenzo voor aan het bord. De missie slaagde want met 1-3 wonnen de DBBR jongens het 6e wedstrijdpunt en waren al niet meer in te halen door de tegenstander!                 Bas bleef hierna staan en samen met invaller Jessy, die voortreffelijk inviel, werd met een prachtige 0-3 zege weer een punt toegevoegd. In de laatste partij van deze ronde, mochten Jeroen en Lars probeerden de ruime voorsprong uit  te breiden. Dit was net een brug te ver en de tegenstander (onder meer met een fraaie 102 finish) voegde via een 3-2 zege weer een punt aan hun totaal toe. Na de koppels,  die wat wisselvalliger waren dan de singles,  stond er dus wel een tussenstand van 2-7 op het scorebord.

Teamgame: In deze spelronde lieten de DBBR-ers (met voor Lars een wedstrijdje rust) zien wie er de sterkste waren deze middag. Wederom ging de tegenstander ten onder en hierdoor was het 8e wedstrijdpunt een feit.

Solo: JP mocht van Arjan proberen de al eerder genoemde L. de Witte toch nog op een nederlaag te trakteren. De goede thuisspeler werkte hier niet aan mee en won knap van JP met 3-1 en kon zodoende de einduitslag (3-8) een iets dragelijker aanzien geven.

Al met al weer een mooie zege waardoor de 2e plek op de ranglijst versterkt kon worden. Met 4 zeges uit 6 duels , achter het tot nu toe ongenaakbare team van de  FDB  (5 winstpartijen  uit 5),  lijkt deze positie zeker haalbaar tot aan het einde van de rit.

Volgende wedstrijd: thuis  uitgerekend tegen FDB (!)  op 2 april. Wie weet zorgen de getalenteerde mannen van Arjan nog voor een spannend slot van deze competitie ….

Peter van der Heijden.