Wijzigingen in DBBR bestuur

Marjo Wijnands treedt af als algemeen bestuurslid, Na zoveel jaren actief geweest te zijn binnen de DBBR heeft Marjo aangegeven het stokje te willen overdragen. Eerst in de functie als wedstrijdsecretaris, daarna als algemeen bestuurslid is het voor Marjo nu het moment om afscheid te nemen binnen het bestuur. Het bestuur heeft in Tilly van Velzen – Vissers de perfecte vervanger gevonden en Tilly zal per direct toetreden tot het bestuur in de functie van Algemeen bestuurslid. Wij willen Marjo bedanken voor al haar jaren inzet en betrokkenheid en wensen haar alle goeds voor de toekomst.

Ook willen wij meedelen dat de voorzitter van de DBBR, Gerrit Wijnands heeft besloten zijn voorzitterschap met de ALV van 2020 neer te leggen. Met dit besluit komt er een einde aan het tijdperk “Familie Wijnands” binnen de DBBR. Gerrit heeft al meerdere malen zijn functie als voorzitter neergelegd en is ook alle keren weer teruggekomen als Voorzitter. “eens stopt het, ik word volgend jaar 65 en dat vind ik een mooie gelegenheid om te stoppen” Voor Gerrit een moeilijke maar juiste beslissing, Hij ziet de DBBR als zijn kindje.

Al vanaf de dag dat ik me kan herinneren is de DBBR een belangrijk onderdeel bij ons in huis. Vroeger werd de slaapkamer omgebouwd tot kantoor en zat mijn moeder urenlang de wedstrijdkaarten in te voeren in het systeem, die toen nog elke week in stapels door de postbode bezorgd werden. En zodra de zomerperiode aanbrak werden vrienden en familie opgetrommeld om de captainsmappen weer compleet te maken, pasjes te lamineren, wedstrijdschema’s te printen, wedstrijd kaarten uit te tellen, genoeg groene en witte kaarten voor elk team 🙂 en zat mijn vader geconcentreerd aan de keukentafel de nieuwe indelingen voor het volgende seizoen te maken. Een taak die hij tot nu toe elk jaar nog steeds met volle overtuiging doet.

Een aantal jaren geleden heb ik de kans gekregen om de functie van mijn moeder over te nemen, Dat was voor een ieder fijn. Zo bleef de regie toch een beetje in huis 😉 Ik in de functie als wedstrijdsecretaris, mijn vader als voorzitter en mijn moeder als algemeen bestuurslid, en een zus die absoluut niets van darten wilde weten. Toen ik mijn ouders vertelde dat ik ermee wilde stoppen heeft dit hen ook aan het nadenken gezet. En nu is de beslissing voor ons allemaal definitief gemaakt.
Het is tijd voor nieuw bloed binnen de vereniging, ik ben ongelofelijk trots op mijn ouders wat ze in de afgelopen jaren bereikt hebben. Een mooie bloeiende vereniging met ruim 1300 leden. Natuurlijk hebben ze dit niet alleen gedaan maar met de hulp van onze medebestuursleden. Maar het feit blijft dat het darten altijd nummer 1 stond binnen ons gezin. De DBBR was hun lust en hun leven. Nu is het tijd voor hun welverdiende rust. Genieten van het gezin, de kleinkinderen en straks van hun pensioen. Pap en Mam, bedankt voor alles wat jullie voor de DBBR betekend hebben. Jullie zijn twee toppers en ik hou van jullie ! Ik hoop dat we op korte termijn een geschikt persoon vinden om de functie van voorzitter over te nemen. De vacature komt online op www.dbbr.nl en op facebook.

Met vriendelijke groet,
Sandra de Winter