Wim Mink verslaat Colin Lloyd in Duitsland

Wim Mink

Wim MinkDrie DBBR spelers verbleven afgelopen weekend in Duitsland voor het PDC German Darts Championship. Willem Kralt, Ron de Pijper en Wim Mink. In Halle was de hele wereldtop aanwezig incl. Phil Taylor en Raymond van Barneveld. De kans dat het toernooi al na 1 ronde over is, is dan ook groot. Dat overkwam dit keer Ron de Pijper en Willem Kralt.

 

Ron verloor zijn eerste ronde match van Alex Roy (6-2) terwijl Willem Kralt die bij zijn vorige deelname aan een PDC toernooi won van o.a Colin Osborne en John Part verloor van voormalig WK finalist Kirk Shepherd (6-4). Wim Mink deed het uitstekend, in de eerste ronde was hij te sterk voor Bobby Biemans (6-4). In ronde twee zette hij ook PDC topper Colin Lloyd (6-4) uit het toernooi.

Dit betekende dat wanneer Wim zijn volgende ronde zou winnen hij deel zou nemen aan het WK van de PDC!. Helaas trof de Leidenaar daar Wes Newton, een vaste waarde bij de PDC toernooien die altijd ver komt. Wim haalde niet het niveau dat hij tegen Lloyd liet zien en verloor met 6-0. Ondanks dit verlies opnieuw een topprestatie van een DBBR speler. Wim’s plek bij de laatste 32 leverde hem 1000 pond op.