Wisselend succes heren en dames LACO teams

laco

Zaterdag 19 december kwamen de heren en dames van de  DBBR Laco teams weer in actie. Beiden moesten een uitwedstrijd spelen en deden dit met wisselend succes. De heren wisten nipt te winnen van DVO om zodoende de kop van de ranglijst te behouden. De dames gingen ten onder ook tegen DVO en wachten op de 1e winst partij in de competitie.

Zogezegd moesten de heren aantreden tegen het onderstaande DVO. De koploper begonnen de singles uitstekend want Dennis (3-0 ), Johan vV (3-1) en Johan M (3-0) brachten de DBBR op een 3-0 voorsprong . Arie kon in potje 4 dit niet volgen (0-3 ) maar Henny (3-2 winst) maakte  het verschil weer 3 punten. In deze partij gooide Henny en zijn tegenstander beiden de maximale score. Hierna kwam Wim in de ring en door o.a. een fraaie 110 finish en 3-0 in legs werd de tussenstand 5-1. Sam verloor hierna zijn partij (1-3) o.a. doordat zijn tegenstander een 180-er noteerde. Partij 8 en 9 waren weer voor de DBBR boys doordat Ferry (3-0 en een 180-er) en Max (3-2) hun partijen wisten te winnen. Tussenstand 7-2!

Koppels: Dit bleek achteraf niet het sterkste onderdeel te zijn van het team olv John van der Mey.  Johan (V) met Ferry gingen meteen al onderuit met 1-3. Dit voorbeeld werd gevold door Dennis en Wim die ook verloren (0-3) . Alsof de duvel er mee speelde gingen ook de 3e en 4e koppelpartij verloren. Zowel Arie met Hennie (2-3) als Sam met captain John (2-3) gingen de bietenbrug op. Tussenstand na deze tussensprint van DVO 7-6 , nog wel in het voordeel van de DBBR.

Trio’s: Gesterkt door deze reeks ging DVO er met de 1e de beste trio game (JohanV, Ferry en Wim speelden) er weer met een 0-2 winstpartij aan de haal, wat de gelijkmaker betekende in de wedstrijd. De spanning steeg en voor de tegenstander werkte dit niet best. Dennis, Henny en Johan M wisten de volgende partij met 2-1 te winnen! In de laatste pot in deze ronde wisten de DVO spelers echter toch de gelijkmaker aan te tekenen door John, Arie en Sam  met 1-2 te kloppen.

In de alles beslissende en afsluitende  solopartij lag de druk op Johan Meijer om voor het beslissende punt te zorgen. Met een gedecideerde 3-1 overwinning maakte hij het waar en hierdoor behaalde  het DBBR-team de nipte 9-8  en luid bejubelde winst!

In de stand op de ranglijst bleef het team olv John, dan ook op de 1e  plek staan met 4 gewonnen duels. Het DBBR team is als enige nog ongeslagen en moet op 23 januari die status weer waarmaken in de thuiswedstrijd tegen SDC die nu met 2 gewonnen duels uit 3 partijen op de 3e plaatst staat.

DBBR Dames:

De dames gingen ook op 19 december voor de 5e wedstrijd dit seizoen op eveneens op bezoek bij tegenstander DVO in Haaksbergen. Onder leiding van teamcoach Danny Azier ging de ploeg op jacht naar de 1e winstpartij van dit seizoen na eerder 4 verloren partijen.

Singles: Sabrina trapte af deze dag en helaas ging  deze openingspartij met 1-3 naar de tegenstander. In partij no.2 kwam Ellis aan de oche . Ook zij dolf het onderspit door wederom met 1-3 klop te krijgen. Bianca verging het in de 3e pot iets beter maar kon net niet voorkomen dat de DVO speelster er met een 2-3 overwinning vandoor ging. Hierna kwam Cindy naar voren en wist tot grote vreugde haar partij overtuigend met 3-0 te winnen. Marlous ging echter in de 5e partij (weliswaar nipt met 2-3) weer onderuit zodat de dames tegen een 1-4 achterstand aankeken na de singles.

Koppels: in de 1e de beste koppelpartij slopen de DBBR dames weer dichterbij doordat Ellis en Bianca met 3-2 wisten te winnen! Het zelfde koppel kreeg echter in de volgende pot met 0-3 op de broek. Ook partij 3 en 4 in de koppels gingen naar DVO. Cindy en Miranda speelde deze partijen en gingen er met 0-3 en 2-3 af.

De teamgame werd wel weer een prooi voor de DBBR dames want Ellis, Bianca, Cindy, Vanessa en Miranda klopten hun tegenstander. Met nog 1 partij te spelen, een 3-7 stand tot gevolg.

In de afsluitende solopartij maakte Vanessa de achterstand iets dragelijker door met 3-2 haar tegenstandster te koppen. Eindstand: 7-4 in het voordeel van DVO. De eerstvolgende thuiswedstrijd wordt net als bij de heren op zaterdag 23 januari afgewerkt . Ook heet dan de tegenstander SDC die met 1 gewonnen duel net boven de DBBR op de ranglijst bivakkeert. Een prima kans om dan de laatste plek te verlaten!

Peter van der Heijden.