Wisselend succes LACO jeugd.

Zaterdag 5 november kwamen de  beide DBBR LACO jeugdteams weer in actie. Het 1e team ging de strijd aan in de uitwedstrijd tegen TDV terwijl het 2e team een thuiswedstrijd afwerkte in Oegstgeest tegen DBMN. Het werden 2 grote uitslagen…….

TDV-DBBR-1:

Singles: Moreno beet namens de DBBR de spits af en deed dit naar behoren Met oa. een 180-er (tegenstander Sergio gooide er ook 1) werd met 0-3 gewonnen. Bas evenaarde dit in de 2e partij door ook met 0-3 te winnen. Lars kwam als 3e naar voren en ook hij presteerde geweldig. In de 1e leg finishte hij met een 145 uitgooi en na de 0-2 kwam er weer een fraaie finish uit zijn handen door 124 te checken!  Tussenstand 0-3. Brent kwam ook in de 4e pot niet echt in de problemen en ook hij kwam met 0-3 goed uit de 2 strijd.  Kenzo nam het hierna op tegen Timo en deze speler maakte het de DBBR voor het eerst lastig. Met een benauwde 2-3 kwam Kenzo toch als overwinnaar uit de strijd.

Koppels: Na deze reuze voorsprong was er nog 1 punt nodig voor de overwinning. Deze kwam niet in de 1e koppelpartij omdat Bas en Lars met 3-0 klop kregen. In de 2e partij in dit onderdeel werd dit echter recht gepoetst door Brent en Kenzo die na een fraaie 0-3 winst het beslissende punt voor het team binnenhaalde. Hetzelfde koppel stoomde door in de 3e partij (1-3  winst) terwijl Lars met de ingevallen Jessy ook met 1-3 nog een dunnetjes over deden. Stand 1-8!

Team en solo game: De teamgame ging eveneens naar de jonge Bollenstrekers.  De afsluitende solo partij waarin Moreno mocht aantreden van coach Arjan tegen de beste speler van TDV, Timo , ging wederom in de tas doordat Moreno na een spannende pot met 2-3 won. Einduitslag 1-10…..een prima prestatie.

Zaterdag 26-11 weer een uitwedstrijd als tegen RDB aangetreden gaat worden. Kijken of dan het gaatje met de koplopers gedicht kan worden.

Het 2e LACO jeugdteam leed thuis ondanks verdienstelijk verzet, een kansloze 0-11 nederlaag tegen DBMN en met 3 punten uit de 1e  2 wedstrijden is een succesje wenselijk. Of dit gaat gebeuren, kan aanschouwt worden op 26-11 als er wederom  thuis aangetreden gaat worden tegen het sterke DSWN. Succes mannen…

Peter van der Heijden.