Zomaar een 2e ronde bekerwedstrijd……

Voor het eerst in dit seizoen konden alle teams van de de DBBR divisies meedoen aan de bekerwedstrijden. Een leuk initiatief waar veel teams positief op gereageerd hebben. De loting bleek geheel open zodat iedereen elkaar kon en kan tegenkomen. Voor de teams uit de lagere divisies dus kans om een keer een echt  goede  tegenstander  te treffen en wellicht  voor een stunt te zorgen. Zo ook mocht een debutant in de 4e divisie, Wat De Pot Shaft, na de 1e ronde overleefd te hebben tegen een poule genoot, het opnemen tegen zo’n  goed  team. The Specials  (ere- divisie) was de opponent in de week voor de Kerst.

De statistieken waren zwaar in het voordeel van de de thuisploeg in dit  geval The Specials. Qua 180-ers in de competitie was de stand voor de wedstrijd 43 tegen 1 en qua 100+ finishes was er ook een aardig verschilletje (13 om noppes). Ook qua ervaring was de ploeg olv teamcaptain Arjen zwaar in het voordeel. De meeste spelers van de eredivisionist spelen al langer darts dan de spelers van het jonge Zoeterwoudse team oud zijn. Een mooie leerzame avond lag dus in het verschiet voor de underdog waar de thuisploeg een leuke trainingsavond leek te gaan krijgen.

Na een warm ontvangst in de overigens koude voetbalkantine van VVC, werd onderling besloten om als “opwarm” ronde voor de wedstrijd, een Round Robin te gooien. Na een korte uitleg aan de youngsters wat dit precies inhield, gingen de mannen van start. Nadat iedereen een keertje an de beurt was geweest ( oude rot Edward was de beste met een 16 darter) en de ploeg van Lars ( captain WDPS) wel steeds op finish kwam maar niet voor een dubbel mocht gooien, ging de echte wedstrijd van start.

Arjen beet de spits af tegen Mart . In de 1e leg kreeg Mart zowaar een kans om te winnen want door een 140 score kon hij Arjen bijhouden. Nadat beide spelers op Madhouse aanbeland waren, gaf de routine de doorslag. Leg 2 , Arjen gooide ff een 115 finish met een 15 darter en leg 3 (Arjen miste net een 170 finish) waren fantastisch. Edward mocht hierna zijn klasse tonen aan Lars die na de 1-0 een 20 darter produceerde en ook de 3e leg winnend mocht beeindigen. Partij 3 ging tussen John en Geert . De kleine WDPS speler kwam er niet echt aan te pas maar produceerde wel de hoogste score tot dan toe op deze gezellige avond. Met 160 punten bleef dit punten aantal bijna tot het eind van de avond staan. In partij  no. 4 tussen Richard en Bas leek de 1e legwinst er aan te komen voor de Zoetewoudenaren. Bas liet deze kans (om D16 uit te gooien) helaas onbenut om hierna  ook vrij kansloos weer terug te keren naar de stamtafel van de uitploeg.

Kopppels en teamgame:

Hoogte punten in deze ronde van de bekermatch waren : Lars gooide in de 1e pot 135 en vervolgens 100 maar tot een finish kwam het net niet. In de 3e partij presteerde Richard  eerst om 3 x tripple 1 te gooien en nadat maatje Edward weer wat van het totaal afgehaald had, deed hij een klein stapje naar links en produceerde  (tot kleine teleurstelling van Geert) een fraaie 180-er. In  die zelfde partij liet Edward nog ff zijn klasse zien door na een 177 beurt ,maatje Richard 38 te zien gooien met 1 dart voor de legwinst. In partij no. 4 kwam wissel Remco namens The Specials  in het veld. Na een vervelende knie operatie, mocht hij weer wat ritme op  doen. Hij bleek weinig van zijn scorend vermogen  ingeboet te hebben. Stand na de 1e   8 partijen: 8-0 en de de ploeg van Lars was helaas nog zonder leg winst.

In de afsluitende teamgame  echter,  leek een stuntje in de maak met beide ploegen op een dubbel onder de 40. Helaas voor de 4e divisionist viel die dubbel niet voor hen.

Na een leerzame avond voor Wat De Pot Shaft ,met de complimenten van de gasten voor het sportieve gedrag in deze eenzijdige masterclass, gingen de Zoetewoudenaars  een illusie armer maar met een leuke ervaring  rijker,  goedgemutst huiswaarts. The Specials werd uiteraard  daarvoor succes gewenst in het verloop van deze beker competitie.

Peter van der Heijden.