Zondag 2 april: Open Bollenstreek Rijnland (let op! wijziging tijden mindervaliden)

Op zondag 2 april a.s organiseert de Dartsbond Bollenstreek/Rijnland (DBBR) i.s.m de Nederlandse Dartsbond de 7e en voorlaatste NDB Ranking in het ECC Holiday Inn in Leiden. Aan dit Open toernooi met 88 dartsbanen kan iedereen deelnemen, ook wanneer je niet bent aangesloten bij een NDB lidorganisatie.

De zaal gaat open om 10.00 uur. De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven (gratis).De dames en heren dienen zich voor 12.30 uur in te schrijven. (Heren A en Dames: € 10,- Heren B en Mindervaliden: €5,-) Er is een prijzenpot van maar liefst 4000 euro.

Let op! Wijziging tijden mindervaliden

10:00 – 11:30: Inschrijving mindervaliden
11:35: Loting door de toernooicommissie en het printen van de pouleformulieren.
11:45: Omroepen dat alle mindervaliden naar het speelgedeelte mogen gaan.

Voormalig Lakeside deelnemers als Richard Veenstra (huidige nr. 1 van de ranking), Wesley Harms en Rick Hofstra staan in de top van het klassement. Bij de dames bezet Aileen de Graaf de eerste plek. Heb je altijd al eens mee willen doen aan een groot darttoernooi dat is dit je kans. Kom op zondag 2 april naar het ECC in Leiden om aan dit dartsevenement mee te doen, ook toeschouwers zijn van harte welkom, toegang is gratis.


Informatie (Bron NDB)

Het Ranking Circuit 2016-2017 bestaat uit 8 toernooien inclusief het Nederlands Kampioenschap.

Waarom deelnemen aan het Ranking Circuit?

Belangrijkste rankingcircuit op nationaal niveau!
Kans maken op een plaats bij de Nederlandse selectie!
Prijzenpot van € 4.000,- per Ranking, totale prijzenpot € 36.000,-!

Agenda Ranking Circuit 2016-2017

1. Zondag 4 september 2016 – Open Fries
2. Zondag 2 oktober 2016 – Open Rivierenland
3. Zondag 30 oktober 2016 – Open Stedendriehoek
4. Zondag 18 december 2016 – Nederlands Kampioenschap Darts
5. Zondag 22 januari 2017 – Open Oost Nederland
6. Zondag 5 maart 2017 – Open Rotterdam
7. Zondag 2 april 2017 – Open Bollenstreek/Rijnland
8. Zondag 23 april 2017 – Open Midden Nederland

Wie mag er deelnemen?
Alle spelers met de Nederlandse nationaliteit die niet in het bezit zijn van een PDC-tourcard kunnen deelnemen aan de NDB Rankingtoernooien.
Een uitzondering is het heren B toernooi. Hier mag iedereen aan deelnemen behalve als je actief bent in de SuperLeague.

Wanneer moet ik een NDB-nummer hebben of aanvragen?
Als je eenmalig aan een NDB rankingtoernooi wil deelnemen, hoef je geen NDB nummer aan te vragen. Echter, als je punten wil verdienen voor de ranking dien je altijd een NDB Rankingnummer te hebben of aan te vragen. Dit kan op de dag van de toernooien aan de wedstrijdtafel. Om een NDB nummer aan te vragen dien je lid te zijn van een bij de NDB aangesloten lidorganisatie. Jouw lidnummer van de lidorganisatie heb je nodig bij het aanvragen van een NDB-nummer.
Wederom is de heren B categorie de uitzondering. Als je punten wil verdienen voor de Heren B ranking dien je wel een nummer te hebben of aan te vragen, maar je hoeft daarbij geen lid te zijn van een lidorganisatie.

Lijst met niet-schrijvers!
In het NDB rankingreglement staat: Nadat door een speler of speelster een wedstrijd is verloren, dient deze speler of speelster de eerstvolgende wedstrijd, op de baan waar hij of zij heeft verloren, te schrijven. Bij het spelen in poules worden de schrijvers aangewezen. Het is eventueel toegestaan om een vervangende schrijver te regelen. Dit is de verantwoordelijkheid van de speler of speelster die verloren heeft.

Wanneer er een speler/speelster ontbreekt als schrijver op een wedstrijdbaan dient dit gemeld te worden bij de wedstrijdtafel. De naam van de betreffende schrijver wordt één maal omgeroepen. Als er na 3 minuten, na controle van de toernooicommissie, nog steeds niemand bij de wedstrijdbaan is verschenen wordt de naam van de betreffende persoon genoteerd. Een lijst van deze personen zal gepubliceerd worden op de website van de NDB en een persoon blijft twee jaar op de lijst staan. Als een persoon die op de lijst staat binnen deze twee jaar wederom niet schrijft, volgt een uitsluiting voor de komende 5 NDB Rankingtoernooien.

Om beter in te kunnen spelen op het niveau van verschillende darters zal er tijdens de NDB rankings onderscheid worden in niveau bij de heren. Men zal zich op rankings kunnen inschrijven voor de categorie Heren A of de categorie Heren B. Beide categoriën kennen een eigen prijzenverdeling en speelformat. Zo zal er in de Heren A categorie vanaf de laatste 64 best of 7 worden gespeeld en speelt de Heren B categorie in poules zolang de aantallen dit toelaten. Met uitzondering van SuperLeague spelers mag iedereen deelnemen aan de Heren B categorie!

De ranking van de Heren A categorie zal aan het einde van het seizoen bepalend zijn voor het o.a. vormen van de Nederlandse selectie. Daarnaast ontvangen de hoogst geklasseerden zoals altijd geldprijzen. De hoofdprijs bij de ranking van de Heren B zal een compleet verzorgd VIP weekend voor de Dutch Open Darts zijn!

Het kledingvoorschrift is sinds vorig jaar versoepeld tijdens de rankings. Naast een pantalon zal het voortaan ook toegestaan zijn om in andersoortige broeken deel te nemen, bijvoorbeeld in een spijkerbroek. Voor selectiespelers en tijdens de podiumfinales geldt het algemene kledingvoorschrift wel. Het kledingvoorschrift van de NDB ranking wijkt dus af van het algemene kledingreglement dat nog steeds van kracht is tijdens de SuperLeague, LaCo, Finaledagen, etc. Beide kledingreglementen vindt u door hier te klikken.

Het prijzengeld dat te verdienen is tijdens de rankings vindt u hier.

Jeugddeelname gratis!!
De jeugd kent 3 categorieën: aspiranten (t/m 13 jaar), junioren (14 t/m 17 jaar) en meisjes (t/m 17 jaar). Jeugdspelers die tijdens een lopend seizoen 18 jaar worden mogen het hele seizoen afmaken in hun jeugdcategorie. Ook mogen zij aan het begin van het seizoen, dus ook als zij nog 17 jaar zijn, overstappen naar de senioren. Hiervoor moeten zij wel voor het begin van het seizoen leeftijdsdispensatie aanvragen bij de NDB. Stuur dan een e-mail naar .

Om onze prachtige dartssport zoveel mogelijk te promoten onder de jeugd en om de jongsten onder ons zoveel mogelijk te stimuleren voor de dartssport kan alle jeugd (dus alle aspiranten, meisjes en junioren) zich kosteloos inschrijven voor de NDB rankings!

Voor alle overige zaken blijven de NDB rankingtoernooien vergelijkbaar met vorige seizoenen. De totale prijzenpot per NDB ranking bedraagt nog steeds maar liefs €4.000,-!

Inschrijving (op de dag aan de zaal)
De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven (gratis).
De dames en heren dienen zich voor 12.30 uur in te schrijven. Heren A en Dames: € 10,- Heren B: €5,-.